Rukomet

Pobjeda za nastavak Lige prvaka

Damir Žbulj • subota, 19.02.2011.
Pobjeda za nastavak Lige prvaka
Foto: Davor Sajko

Rukometna Liga prvaka vraća se u zagrebačku Arenu. Rukometaši CO Zagreb, u sklopu osmog kola najelitnijeg rukometnog klupskog natjecanja, ugostit će rumunjsku Constantu. Hrvatski prvak je veliki favorit, ali obje ekipe su u posljednje vrijeme doživjele značajne promjene pa protivnika nikako ne smije shvatiti olako.

Nakon više od dva mjeseca stanke Zagrebaši ponovno kreću u akciju. Protivnik je rumunjska Constanta, ekipa koju su ove sezone na gostovanju uvjerljivo porazili s deset pogodaka prednosti. Prema viđenom u tom dvoboju, CO Zagreb kao apsolutni favorit ulazi u večerašnju utakmicu. Međutim, hrvatski prvak prošao je kroz burno razdoblje. Iznenadna promjena trenera, relativno slabiji rezultat hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, u kojem je sudjelovao velik broj Zagrebovih prvotimaca te ozljede izuzetno bitnih igrača za njihovu igru, pozivaju na oprez i maksimalnu ozbiljnost pred ovaj dvoboj.

Trener Ivica Obrvan o Ivanu Baliću: ''Ivanu je krivo što i ranije nije igrao obranu, ali on nije želio nametati svoje ideje trenerima. Svjestan je da nije više mladić, nego da ima 32 godine, ali Balić je izuzetno inteligentan igrač te će sigurno znati nadoknaditi svoje nedostatke."

U prvom ovosezonskom susretu protiv Rumunja, CO Zagreb je na impresivan način stigao do pobjede. Vrhunska obrana, na čelu s vratarom Šegom, uz fantastični učinak Vukića s 13 postignutih golova i odlične Horvata i Balića, dovela je do toga da pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. No, Vukić i Horvat već dugo su van stroja, nema niti Kovačevića, Gal se tek oporavio od ozljede i bolesti i pitanje je koliko će biti spreman za utakmicu, a forma vratara, nakon Svjetskog prvenstva, još uvijek je upitna te se ne može sa sigurnošću predvidjeti kakva će biti njihova reakcija.

Novi trener većinom donosi i neke svoje nove ideje te promjenu filozofije igre. Tako je i Ivica Obrvan u samom startu najavio velike promjene u načinu na koji će ekipa igrati te je pitanje koliko je ovaj kratki vremenski period, od kada je preuzeo klupu, dovoljan da igrači prihvate njegov stil.

"Constanta je već imala jaku ekipu i skupinu dobrih igrača, ali s ovim pojačanjima dobili smo na širini, ali i kvaliteti. Već sam ranije imao priliku i zadovoljstvo trenirati Stamatea. On je odličan igrač, drago mi je što je izabrao Constantu te se nadam kako će dugo ostati s nama u klubu," riječi su rumunjskog trenera Craciuna o igračkim pojačanjima.

Obrvan će naglasak staviti na igru u oba pravca. Neće više biti poštede za Balića u obrani, ali niti Gojun više neće biti specijalist za samo za obranu. Cilj je ubrzati igru, odigrati što više kontri i polukontri. Veseli me što ću napokon dobiti više prilike i u napadu jer smatram da to mogu kvalitetno obaviti. Prije nego što sam došao u Zagreb zabijao sam i po sedam, osam golova po utakmici. Spreman sam i vjerujem da ću opravdati trenerovo povjerenje,'' pojasnio je Gojun.

Rumunjska Constanta također nije ista ekipa koja je jesenas doživjela težak poraz protiv Zagrebaša. Na klupi je drugi stručnjak, vodi ih Ion Craciun, a pred sam dvoboj protiv CO Zagreba pojačali su se nekolicinom rumunjskih reprezentativaca, od kojih su najznačajniji pivot Gheorghe Irimescu, Bogdan Criciotoiu, ali i odličan šuter Alexandru Stamate, koji je hrvatskoj reprezentaciji na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Švedskoj utrpao sedam golova.

Plan Zagrebaša u skupini Lige prvaka je osvajanje minimalno drugog mjesta. Još su tri kola do kraja i svaka pobjeda je presudna za ostvarenje tog cilja. CO Zagreb je kvalitetnija ekipa od Constante, ali svaki protivnik zaslužuje respekt te se i njih treba shvatiti ozbiljno i od prve minute pokazati tko je bolji suparnik i gazda u Zagrebu.

CO Zagreb - Constanta, zagrebačka Arena, 17.30 sati

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Bosna BH Telecom25:24St. Peterburg
RK Zagreb34:30CSM Constanta
Flensburg25:23Atletico de Madrid
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!