Rukomet

Obrvan: "Povremeno smo disali 'na škrge'"

Iz Arene ZagrebIvor Krapac, Damir Žbulj • subota, 19.02.2011.
Obrvan: "Povremeno smo disali 'na škrge'"
Foto: Davor Sajko

Croatia osiguranje uzelo je bodove protiv Constante u prvom nastupu u nastavku Lige prvaka, a nakon pobjede u zagrebačkoj Areni, novi trener Ivica Obrvan osvrnuo se na dobro i loše od njegove momčadi. Napadom je, očekivano, bio puno zadovoljniji nego obranom, 30 primljenih golova protiv gostiju iz Rumunjske ipak je bilo malo previše...

Ivica Obrvan bio je svjestan da to nije izgledalo idealno, hrvatski prvaci će se u dolazećim utakmicama nadati boljim izdanjima, ali ono što je bilo najvažnije je dobiti ovu utakmicu. Hrvatskim prvacima to je uspjelo, slavili su s 34:30, a kako će se približavati završnica sezone, i igra bi trebala biti bolja.

Manuel Štrlek: "Najvažnije je da smo pobijedili, trener je sve dobro opisao, malo smo sa snagom 'na vi', u obrani se ne postavimo kako treba, pa bezveze primimo gol, ozbiljne momčadi ne primaju takve golove".

Vezane vijesti

"Kontrolirali smo cijelu utakmicu, cijelo vrijeme bili smo između dva i pet golova razlike. Obrana će, vjerujem, biti bolja, 3-2-1 dosta radimo na treningu i očekujemo da ćemo se dizati".

"Zadovoljan sam pobjedom. Očekivao sam tešku utakmicu s obzirom na stanje u ekipi nakon Svjetskog prvenstva, muče nas i ozljede", kazao je trener Zagrebaša nakon susreta: "Pojačano smo trenirali u zadnjih 10 dana, ne kondicijski, više smo radili na taktici, s dosta trčanja, a dosta treniramo i obranu 3-2-1 s kojom smo počeli utakmicu. S tom obranom smo s Valčićem kao prednjim i Balićem i Marićem na halfovima dosta rano 'isključili' njihovog najboljeg strijelca".

Ipak, obrana koja je inicijalno dala ploda s obzirom da se Alexandrua Stamatea nije puno vidjelo, a onda se još i ozlijedio, u nastavku susreta više nije bila tako dobra: "Kako je padala snaga, popuštali smo na tom kraju terena, bilo je prostora i da ranije to promijenim u 6-0, ali napravio sam to tek u drugom dijelu kada smo energetski već potrošili puno".

"Utakmica je bila pod kontrolom cijelo vrijeme, ali nisam zadovoljan što ekipa dosta puta nije stizala u obranu kako je trebala, padali smo u koncentraciji, nismo osujetili prvi nalet protivnika i tako smo lagano primili nekoliko golova. Na koncu, upravo zbog toga smo primili 30", dodao je Obrvan.

Alexandru Buligan, službeni predstavnik Constante: "Čestitam hrvatskoj momčadi, odličan rezultat za njih. I njima i nama bilo je teško jer smo igrali s dosta igrača umornih od SP-a. Imamo i tri nova igrača, nedavno smo promijenili trenera, sistem je nov i nije lako, radimo dan za danom".

"Naš je cilj dobiti Bosnu jer nam je to zadnja šansa za prolazak dalje. Stamate nam se danas ozlijedio nakon jednog skoka, ali želimo ga sačuvati za tu utakmicu koja nam je važnija".

"Napad je odlučio, apsolutno, vidjelo se da su moji igrači bili teški, povremeno su disali 'na škrge', da slikovito kažem", nastavio je trener Zagrebaša, ističući da je praksa da svi igraju u oba smjera ovog puta izgledala dosta dobro - no, ne bez nekoliko zamjerki.

"Gojun je prije utakmice najavio da će biti napadač, ali izgleda da je zaboravio da treba igrati i obranu, zaboravio je na neke stvari u bloku i preuzimanju igrača. No, napadački, ono što je dao vjerojatno je iznenadilo dosta ljudi. Rekao sam mu da će igrati napad, da će imati kredit i ako promaši, a greške čemo analizirati kasnije", veli Obrvan, pojašnjavajući i zbog čega je toliko "miksao" minutažu na desnom vanjskom.

"Marko Kopljar nam svojim sporim kretnjama nije dao da toliko igramo s ljevakom", dodao je trener prije nego se okrenuo danas glavnim adutima u oba smjera: "Marino Marić odigrao je vrlo dobro, Manuel Štrlek morao je raditi svih 60 minuta, ali promašio je tri vrlo važna šuta koja bi slomila protivnika, dva s krila i jedan sedmerac, što se ne bi trebalo događati. No, sveukupno je odigrao vrlo dobru utakmicu".

Nikolaos Riganas, igrač Constante: "Vrlo teška utakmica, protiv Zagreba nije lako, pogotovo u gostima. Držali smo se blizu, da smo malo 'stisnuli' vjerujem da bismo ostvarili i bolji rezultat. Sada ćemo se pripremiti za Bosnu, moramo dobiti ako želimo dalje".

Jakov Gojun bio je sretan zbog vlastitog dobrog nastupa, ali naravno - i zbog pobjede. "Bila je ovo dobra i teška utakmica, Constanta se pojačala, solidna su ekipa. Znali smo da smo bolji od njih, no nisu se predavali makar smo vodili s pet-šest razlike".

"Zadovoljan sam što je trener svima dao priliku", dodao je Gojun: "Zabrinjava nas što smo primili dosta lakih golova zbog pada koncentracije, to nam se ne smije događati".

Iduće nedjelje slijedi gostovanje u Španjolskoj, kod Ciudad Reala. "Ovdje smo im uzeli bod, dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolje, to nam je najlakša utakmica", najavio je Gojun, koji će se nadati da će napadački biti jednako dobar kao i ove subote: "Jako lijep osjećaj je što sam igrao u napadu iako je lijepo igrati i u obrani. No, dobar je osjećaj zabiti gol".

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2011. u 09:44
    slažem se...po meni je on puno bolje rješenje od kopljara koji ne može igrati ni obranu kak spada,a kamoli napad...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2011. u 08:58
    drago mi je šta je i taj Gojun ighrao napad.. treba i njega razumjeti i siguran sam da se njega malo više pusti da bi bio sigurno odličan i u napadu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 02:21
    ono što mi se zasad sviđa kod Obrvana je to što mi se čini da čovjek dosta objektivno vidi stvari i ne boji ih se reći;reko je da je bilo dobrih i loših strana i da još dosta tog treba popraviti...za razliku od goluže koji bi vjerojatno rekao da je sve bilo super,da je zadovoljan što su se igrači... [više na forumu]
    Obrisan korisnik