Nogomet

392. Old Firm uvjerljivo pripao Celticu

Josip Piršljin • nedjelja, 20.02.2011.
392. Old Firm uvjerljivo pripao Celticu

U najvećem derbiju škotskog nogometa, 392. po redu Old Firmu, slavili su igrači Celtica koji su s uvjerljivih 3:0 bili bolji od Rangersa. Time su svojim najvećim rivalima i glavnim konkurentima za naslov pobjegli na osam bodova prednosti, no s dvije utakmice više.

Celtic i Rangers odigrali su na Celtic Parku četvrti ovosezonski Old Firm. Do svoje 142. ukupne pobjede došli su domaći igrači i trenutno na tablici škotskog prvenstva vode s osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Rangersa, ali sastav Waltera Smitha ima dvije utakmice manje. Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić odigrao je čitavih 90 minuta za Rangers, ali nije uspio pomoći svojoj momčadi da izbjegne poraz.

Nakon početnog ispitivanja snaga, kontrolu igre preuzeli su domaći nogometaši. Bili su agresivniji i odlučniji da prvi dođu do vodstva, a zabili su iz prve prave prilike na utakmici. Kris Commons je u 17. minuti asistirao Garyu Hooperu koji odlično prolazi pored obrane gostiju i šalje loptu kroz noge Allanu McGregoru za vodstvo 1:0.

Igrači Rangersa su poslije primljenog pogotka zaigrali nešto bolje i počeli više prijetiti vratima Frasera Forstera, ali nisu uspjeli izjednačiti. U 28. minuti Celtic je povećao svoju prednost kada je Emilio Izaguirre nakon brzog kontranapada prošao po lijevoj strani i u sredini pronašao Hoopera koji postiže svoj drugi zgoditak na utakmici.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih zanimljivosti. Celtic je primirio igru i nije dopuštao svojim suparnicima da opasnije ugroze Forstera, te su nogometaši Neila Lennona na predah otišli sa značajnom prednošću od dva pogotka.

U nastavak utakmice gostujući igrači ušli su bolje i agresivnije, te su stvorili nekoliko izglednih situacija. U 52. minuti Senegalac El-Hadji Diouf izbio je sam pred Forstera, no vratar Celtica obranio je njegov udarac.

Unatoč nešto boljoj igri gostiju, do novog pogotka došao je Celtic. U 70. minuti susreta Commons je preciznim udarcem postavio konačnih 3:0 i uništio sve nade igrača i navijača Rangersa da u ovoj utakmici mogu doći barem do boda. Do kraja se u prilici za smanjenje rezultata u par navrata našao Jelavić, no bez većih uspjeha.

U prethodna tri ovosezonska Old Firm derbija obje momčadi su upisale po jednu pobjedu uz jedan remi u Škotskom FA kupu, a do kraja sezone još ih čeka jedan dvoboj u prvenstvu, uzvrat u FA kupu, te finale Liga kupa.

Škotska Premier Liga, 27. kolo:
Celtic - Rangers 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 20:25
    Cestitam katolickoj braci Celticu na uvjerljivoj pobijedi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 20:11
    čestitke našoj katolićkoj braći....a jeb jelavic nemoze nista nije celtic neka seoska ekipica pa da opet zabije hat-trick :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 17:58
    uh što mi je drago!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 16:30
    e sad su prvi i ak rangers dobije svoje dvije zaostale tekme, zar ne? Baš mi je drago :))
    Obrisan korisnik
  • markoli20.02.2011. u 15:59
    dugo netko nije ovako dominirao u old firmu..
    markoli