Košarka

Žuži odličan start, poraz Efesa

Tea Lokas • ponedjeljak, 21.02.2011.
Žuži odličan start, poraz Efesa
Foto: Kristijan Komarica

Osim Galatasaraya, koji je jedini slavio u gostima, 18. kolo bilo je u znaku domaćina koji su upisali pobjede u svim susretima. Efes Pilsen doživio je šok kod Pinar Karsiyake, dok je rutinsku pobjedu odradio Spahijin Fener.

Fenerbahče je zaslužio svoju 16. pobjedu u prvenstvu svladavši uvjerljivo 11. momčad turske lige - Bornovu. Iako Marko Tomas nije bio u ekipi, rezultatska i igračka dominacija očitovala se u svakom dijelu susreta. Ukić je za Fener ubacio devet poena te pridodao šest asistencija. Najbolji je za pobjednike bio Preldžić koji je upisao 19 poena uz stopostotan učinak šuta (4/4 za dva i 3/3 za tri).

Efes Pilsen, momčad drugog hrvatskog stratega Velimira Perasovića, upisala je peti poraz u BEKO ligi, i to protiv trenutno šeste ekipe na ljestvici, Pinar Karsiyake. Konačan rezultat od 79:71 djelo je najviše Andrea Smitha, koji je za raspoložene domaćine ubacio 23 poena. Poen manje imao je najbolji strijelac Efesa, Tunceri, no i Vujčić je imao zapaženu statistiku od 12 poena, pet skokova i jedne asistencije.

Od ostalih utakmica, bitno je izdvojiti jedinu pobjedu gostujuće momčadi u ovom kolu. Andrićev Galatasaray je razbio Žužin Tofaš (za koji nije igrao Tomislav Ružić) rezultatom 90:62. Dubrovčanin je sudjelovao u kreiranju rezultata sa svojih šest poena i četiri skoka, dok je novopridošlica u Turskoj odradio odličan posao upisavši 15 poena za 24 minute, uz tri skoka, jednu asistenciju i dvije osvojene lopte.

Iznenađenje se dogodilo i u Edirneu, gdje je domaća momčad Olina nadigrala trećeplasirani Banvit rezultatom 74:60. Seibutis je za Olin ubacio 18 poena, dok je za gubitnike (i ukupno) najbolji učinak imao Chuck Davis (19).

Turska BEKO liga, 18. kolo:
Bešiktaš - Aliaga 98:74
Olin - Banvit 74:60
Pinar - Efes Pilsen 79:71
Erdemir - Mersin 79:73
Fenerbahče - Bornova 97:72
Antalya - Turk Telekom 77:63
Tofaš - Galatasaray 62:90
Trabzonspor - Oyak 92:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!