Ostali sportovi

Kirilova konačno na hrvatskoj klupi

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 21.02.2011.
Kirilova konačno na hrvatskoj klupi
Foto: Željko Kubatka

Negdašnja odbojkašica reprezentacija Rusije i Hrvatske, popularna Irina Kirilova, konačno je dogovorila uvjete suradnje s Hrvatskom odbojkaškom udrugom te će hrvatsku žensku reprezentaciju voditi barem do Olimpijskih igara 2016. godine...

Trakavica oko novog šefa (ili šefice) hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije konačno je okončana. Izborničku poziciju prihvatila je, naime, poznata bivša ruska i hrvatska reprezentativka Irina Kirilova, angažman dogovorivši do Olimpijskih igara koje će se 2016. održati u Rio de Janeiru.

Jednoj od najboljih tehničarki svih vremena prvi će veliki izazov predstavljati Europsko prvenstvo u Italiji i Srbiji, a na kojem će joj glavni cilj biti čekiranje karata za Olimpijske igre u Londonu 2012. U dresu Sovjetskog Saveza na najvećem sportskom događaju na svijetu 1988. okitila se najsjajnijim odličjem, a uz sijaset klupskih medalja, što s Rusijom, što s Hrvatskom, posjeduje i još tri zlata i srebra s velikih natjecanja.

Veliki utjecaj u njezinu dolasku na hrvatsku klupu imao je otac predsjednika "svježe" Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslava Barača, Neven, dobar Irinin prijatelj i čovjek koji je Savezom predsjedao u vrijeme kada je današnja hrvatska izbornica u kockastom na terenu skupljala europske medalje.

Službeno okupljanje odbojkašice će upriličiti krajem svibnja, kada će početi i pripreme za Europsku ligu u kojoj će im prve prepreke postaviti Rumunjska, Bjelorusija i Turska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2011. u 09:56
    super vijest! ajde konačno da nam se i odbojka sredi! to je sport u kojem imamo i tradiciju i rezultate (posebno u ženskoj)! s kirinom na kormilu po medalje-to se ne smije 'skrivati'! imamo dobre, malde igračice, imamo sad i veliku kirinu-medalje se moraju uskoro početi osvajati!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2011. u 22:41
    Ona u Hrvatsku ne dolazi,ona se Hrvatskoj vraća.Irina je toliko toga dala Ok Mladost i HR.repki,jedna je od najvećih odbojkašica ikada.Kao i njene sunarodnjakinje Sidorenko i Čebukina(koja je ostala živjeti u Hrvatskoj) koje u igrale za našu reprezentaciju i trener Nikoljaj Karpolj,tvorac... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2011. u 22:11
    Dobro nam dosla
    Obrisan korisnik