Košarka

Baždarić: "Velika utakmica za naš klub"

Edvard Burić • utorak, 22.02.2011.
Baždarić: "Velika utakmica za naš klub"
Foto: Davor Sajko

Za Cedevitu nema odmora. Nakon gostovanja u Ljubljani i poraza od Olimpije u NLB ligi, Zagrepčane očekuje izuzetno važna utakmica u petom kolu druge faze Eurokupa.

Cedevita je pobjedom nad Gran Canarijom u prošlom kolu Eurokupa došla u situaciju da eventualnom domaćom pobjedom nad Hemofarmom osigura četvrtfinale drugog po snazi europskog klupskog košarkaškog natjecanja.

Nakon Kanara i vrlo važne pobjede u Eurokupu, momčad Aleksandra Petrovića put je odveo u Ljubljanu gdje su u sklopu 21. kola NLB lige izgubili od Union Olimpije. Ipak, sada se privremeno NLB liga mora staviti na stranu i misli potpuno usredotočiti na Eurokup.

Protivnik je stari znanac iz NLB lige. Riječ je o Hemofarmu iz Vršca. Cedevita je ove sezone već tri puta igrala protiv Hemofarma i upisala jednu pobjedu i dva poraza. Vrijeme je za poravnavanje računa.

Prvi dvoboj odigran je u Podsusedu (NLB liga), a slavio je Hemofarm 97:89. Nakon toga su slijedila dva dvoboja u Vršcu. Prvi je dobio Hemofarm (86:73, Eurokup), a drugi Cedevita (81:76, NLB liga).

Sve je to samo statistika i neće puno značiti u utakmici koja je pred nama. Cedevita će u 40 minuta pokušati pobijediti predstavnika Srbije i ostvariti najveći europski uspjeh u svojoj ne baš dugačkoj povijesti.

Toga je svjestan i kapetan Marino Baždarić: "Mislim da smo ove sezone što se tiče Eurokupa stvarno puno napravili. Čeka nas još jedna velika utakmica, a s pobjedom bismo se kvalificirali u četvrtfinale. To je još jedna velika utakmica za naš klub."

"Moramo biti koncentrirani na obranu, na želju, na energiju. Utakmica na Kanarima je pravi primjer kako bismo mi trebali igrati, s puno želje i volje uz puni angažman u obrani, timski nesebično u napadu. Vjerujem da smo mi sposobni tako odigrati", nastavlja Baždarić.

U zraku se nekako osjeća važnost utakmice. Dontaye Draper se nada kako će i navijači biti na visini zadatka: "Pred nama je stvarno jako velika utakmica. Trebamo svu pomoć kako bi atmosfera u dvorani bila prava, bučna, domaća."

O Hemofarmu dodaje: "Jako se puno kreću, posebice u napadu. Stalno se kreću, vrte, svi mogu pogoditi tricu i često nas dovode u neugodnu situaciju. Mi jednostavno trebamo odigrati čvrsto i odlučno svih 40 minuta."

Svi igrači jedva čekaju početak utakmice. Damjan Rudež za službene klupske stranice kaže: "Hemofarm je stvarno nezgodna momčad, bar se takvim pokazao u ogledima s nama jer nam stvarno ne leže. Hemofarm ima te brze petice koje su nam do sada stvarale dosta problema. Vjerujem da je tajna uspjeha u našoj čvrstoj, pokretljivoj obrani."

Utakmica se igra u Draženovom domu, a počinje u 18:15 sati. Cedeviti je potrebna podrška navijača. Momčad Ace Petrovića je malo po malo došla do utakmice kojom osigurava četvrtfinale Eurokupa. Tko bi se tome nadao krajem prošle sezone kada je Cedevita tek izborila kvalifikacije Eurokupa?

Početkom sezone prvo je "pao" Dinamo iz Moskve u kvalifikacijama. Nakon toga su u prvoj fazi protivnici bili grčki Aris, ukrajinski Azovmaš i izraelski Hapoel Galil Gilboa. Cedevita je u toj konkurenciji osvojila drugo mjesto s 4-2, odmah iza Arisa koji je upisao pet pobjeda i jedan poraz.

Zagrepčani bi trećom pobjedom u Last 16 fazi Eurokupa osigurali nastavak natjecanja, nakon što su u novoj grupi dva puta pobijedili španjolsku Gran Canariju. Nadamo se da će Cedevita pobijediti i nastaviti svoj europski put.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2011. u 14:01
    Ajmo ljudi danas napuniti Draženov dom i pomoći Cedeviti da napravi podvig, ovo je velika stvar za cijelu HR košarku!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2011. u 13:46
    nemojte spremat ražanj... pogotovo kad sa srbima igramo i još aco petrović vodi ekipu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2011. u 12:14
    Ajmo Cedevita po pobjedu,dajte malo radosti u ovu našu košarku.
    Obrisan korisnik
  • vlacng22.02.2011. u 11:55
    ode ja to gledati danas
    vlacng
  • Obrisan korisnik22.02.2011. u 09:50
    hebate, tko bi se na početku sezone nadao, da će cedevita igrati 1/4 finale jakog eurocupa!
    Obrisan korisnik