Košarka

Indukcija osvojila Ivanić

Sportnet • četvrtak, 24.02.2011.
Indukcija osvojila Ivanić

Gostovanje PROam lige Sjever u dobro popunjenoj sportskoj dvorani u Ivanić Gradu završilo je pobjedom Indukcije nad Tropicsima.

Indukcija je uglavnom vodila glavnu riječ tijekom cijele utakmice, ali maksimalno vodstvo od devet poena nije im garantiralo da neće ući u tijesnu završnicu utakmice. Ispočetka su i Indukcija i Tropicsi spuštali loptu na centarske pozicije, a tu su dominirali Škof (Tropics) i T. Salopek (Indukcija).

Već se na samom početku utakmice vidjelo da najbolji strijelac Tropicsa Nemec nema svoj dan, te je većina njegovih šuteva išla preko ruku playmakera Indukcije Kordića i završavala na obruču.

U takvoj utakmici svoju priliku vidio je V. Salopek, tricama je otvorio reket i dao dosta prostora T. Salopeku kojeg neprestano udvajaju igrači Tropicsa. Udvajanje Salopeka ipak ne iskorištava, većinu vremena od obrane zaboravljeni, Žmirić (šut 3/13). Na suprotnoj strani se budi Grilj koji poput stroja vuče PMF i u tom trenutku se činilo da će biti dovoljan mali poticaj bilo kojeg vanjskog igrača Tropicsa da se odvoje, ali nitko od njih nije mogao ništa značajnije napraviti.

U tim trenucima odličan posao rade Zelić i Kordić koji odličnom obranom na Ribariću i Nemecu zatvaraju šuteve s vanjskih pozicija. U zadnju dionicu Tropicsi ulaze presingom i s par oduzetih lopti prelaze u vodstvo 51:50.

Tu pak treba istaknuti voditelja Indukcije Ercega koji zove minute odmora i smiruje ekipu te postavlja odličan napad na presing i izbija Tropicsima taj as iz rukava. V. Salopek pogađa tricu s osam metara u zadnjoj sekundi napada i dovodi Indukciju u vodstvo 57:55 na ulasku u zadnju minutu.

Nakon "zbrzanog" napada Tropicsa, T. Salopek s crte slobodnih bacanja postavlja 59:55, nakon čega slijedi dio koji bi Grilj vjerojatno rado zaboravio. Nakon što je u solo akciji smanjio na 59:57, a Indukcija promašila šut, od četiri bacanja u zadnjih 30 sekundi promašuje čak tri.

Domaćin utakmice PROam lige Sjever u Ivanić Gradu, Zoran Kordić simbolično završava utakmicu svojim bacanjem za 60:58. Unatoč dobroj zabavi i atraktivnoj utakmici Tropicsi nisu mogli pobjeći činjenici da su prvi puta poraženi, a Indukcija je mogla započela slavlje u Ivanić Gradu koje je trajalo do kasno u noć.

Indukcija - PMF Tropics 60:58
Indukcija: Zelić 8, V. Salopek 22, Kordić 5, Vitas, Rendulić, Žmirić 6, T. Salopek 19.
PMF Tropics: Erak 2, Šindija, Ribarić 8, Grilj 25, Žuvela 2, Kusturin 6, Nemec 1, Kosanović, Škof 14.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!