Nogomet

Njemačkoj četiri mjesta za Ligu prvaka

Ante Zovko • subota, 26.02.2011.
Njemačkoj četiri mjesta za Ligu prvaka
Foto: EPA

Zbog boljeg Uefinog koeficijenta njemačka Bundesliga dobila je dodatno, četvrto mjesto za Ligu prvaka, a gubitnik je Serie A koja gubi jedno.

Njemačka će od sezone 2012./2013. imati četiri mjesta za Ligu prvaka. Tri će prvoplasirana kluba ići izravno u elitno natjecanje, dok će četvrti ići u kvalifikacije. Petoplasirani i šestoplasirani klub kvalificirat će se za Europsku ligu.

Rezultat je to najnovijeg skoka njemačkog klupskog koeficijenta na Uefinoj ljestvici na kojoj Bundesliga sada zauzima treću poziciju, iza Premier lige i Primere.

Na četvrtu je poziciju skliznula Serie A iz koje će od spomenute sezone tri umjesto četiri kluba sudjelovati u Ligi prvaka - dva izravno, a treći u kvalifikacijama.

Bundesliga sada ima prednost ispred talijanske lige od 8.122 boda (68.103 prema 59.981).

Ta bi se razlika još mogla povećati jer talijanski klubovi ne briljiraju u aktualnoj europskoj sezoni. Milan je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka poražen od Tottenhama na svojem terenu (0:1), Inter istim rezultatom i na istom stadionu od Bayerna, dok je Šahtar odnio pobjedu 3:2 protiv Rome na Olimpicu.

Sampdoria je ispala još u kvalifikacijama, dok je u Europskoj ligi u četvrtak ispao i posljednji predstavnik, Napoli, kojeg je izbacio Villarreal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 20:57
    švabi apsolutno zaslužili mjesto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 17:13
    ma što će nama mjesto u Ligi prvaka - to su sve dosadne utakmice, previše ljudi, pije se pivo na tim stadionima... bez veze, i onda da se mi sa takvima natječemo? ma ajde molim te, oni bi trebali nas MOLITI ako bi mogli igrati HNL...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 17:10
    neznam koliko glup moras bit da jos uvjek spominjes da je Milan staracki dom ...ocito niti neznas tko igra za Milan...
    Obrisan korisnik
  • Krunchie726.02.2011. u 16:04
    pa i činjenica je da se u Njemačkoj igra odličan nogomet, a i uz to imaju najviše gledatelja na utakmicama, dok Italija, eh, nije to kao prije...
    Krunchie7
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 15:58
    sve dok je milan staracki dom, ili ima igrace koji su im glavna snaga,a zapravo su na posudbi, a inter polako postaje kao milan, imaju previse starijih igraca u ekipi tipa stankovic.. po meni je sest put bolji mlađi, talentirani coutinho ili biabiany.. i naravno kad se juve digne.. kad poprave te... [više na forumu]
    Obrisan korisnik