Ostali sportovi

Rus izbacio Mrvu u Moskvi

Sportnet • subota, 26.02.2011.
Rus izbacio Mrvu u Moskvi

Prvi pad u Red Bull Crashed Ice karijeri koštao je prvaka Hrvatske boljeg plasmana na trećoj utrci svjetskog prvenstva 2011. Rus Kočukov u prvom je zavoju nakon odličnog starta srušio Mrvu i plasman među 32 najbolja ostao je puki san...

Hrvoje Starjački dva je tjedna klizao kao lud, vježbao gimnastiku, nizao ponoćne krugove oko Jaruna, no sav mu je trud u petoj sekundi prve subotnje utrke u Moskvi u tvrdi led zakucao "vrag" Vladislav Kočukov.

"Ojačao sam noge, brz sam kao manijak, znao sam da na startu mogu pobjeći čak i brončanom s prve utrke sezone, Čehu Lukasu Kolcu," analizirao je Mrva, nastavivši: "Iskoristio sam unutarnju startnu poziciju za bijeg, Rus je u zavoj došao drugi i zabio se u mene. Obojica smo pali, a Kolc i Nizozemac Speijers samo su projurili pored nas."

Slijedio je ljut, vruć zaključak na -19oC: "Rusu nikad neću nikad oprostiti što me gurnuo. bio sam spreman za postolje u Kolomenskoje parku." Ali to je taj ruski rulet Red Bull Crashed Ice utrka, svaki kontakt može biti fatalan za plasman.

Kad sve zbrojimo, Starjački može biti zadovoljan. Promovirao je Hrvatsku u zlatnoj kacigi, družio se s najvećim zvijezdama i naučio novu lekciju: tko krene prvi, lako može u cilj stići posljednji!

Zimsku bajku nastavlja živjeti Arttu Pihlainen. Finac je opet bio brži, spretniji i stabilniji od Kylea Croxalla, Švicarca Browna i Nijemca Melsa te na završnu utrku sezone u Quebec odlazi kao vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!