Košarka

Dobri Banić i Stojić, poraz Real Madrida

Borna Rupnik • ponedjeljak, 28.02.2011.
Dobri Banić i Stojić, poraz Real Madrida
Foto: Bruno Blumenschein

Nakon što su do pobjeda u subotu došli Barcelona i Granada, svoje su nedjeljne zadatke uspješno obavili Bilbao Basket i Valencia, dok je Real Madrid doživio novi poraz, od četvrtoplasiranog Valladolida...

Najzanimljivija utakmica nedjeljnog programa španjolskog košarkaškog prvenstva igrala se u Valladolidu, gdje je istoimeni domaćin odmjerio snage s prvim pratiteljem vodeće Barcelone, Real Madridom, i zadao mu peti ligaški poraz. Valladolid je nakon vodstva 21:9 u prvoj četvrtini u završnih deset minuta ušao s pet koševa viška (53:48) i naposljetku slavio rezultatom 74:65.

Ante Tomić je za Kraljevski klub odigrao 21 minutu, uz šest koševa i dva skoka, a s 13 ubačaja listu strijelaca predvodili su Sergio Rodriguez s jedne te Diego Garcia s druge strane terena.

Bilbao Basket slavio je u neizvjesnoj utakmici na gostovanju kod Joventuta. U konačnih 80:76 naš Marko Banić postigao je deset koševa i uhvaio pet lopti, uz dva uspješna dodavanja, a na parketu je proveo čak 34 minute. Baski su igrali prije svega na krilima Aarona Jacksona (20 koševa) i Janisa Blumsa (19), dok se kod domaćina sa 17 poena istaknuo Will McDonald.

Dobru je partiju pružio i Mario Stojić u tijesnom porazu od Estudiantesa. Za 30 minuta zabio je deset koševa uz dva skoka, a prvo ime utakmice bio je Estudiantesov Nik Cander-Medley s 25 koševa. Trećeplasirana Valencia bodove je izborila u Zaragozi, ponajviše zahvaljujući Robertasu Javtokasu (18 koševa, pet skokova), a Zaragozi nije pomogao ni još bolji učinak Adama Chubba (19 koševa, šest skokova).

ACB, 22. kolo:
Lagun Aro - Manresa 81:70
Joventut - Bilbao Basket 76:80
Valladolid - Real Madrid 74:65
Alicante - Estudiantes 69:71
Unicaja - Menorca 78:68
Gran Canaria - Cajasol 70:84
Zaragoza - Valencia 72:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!