Košarka

Očekivani poraz za kraj

Lovro Štrbinić • utorak, 01.03.2011.
Očekivani poraz za kraj
Foto: Davor Sajko

Posljednja ovosezonska utakmica Zadra u Eurochallenge kupu prošla je onako kako su mnogi i očekivali. U dvoboju lišenom važnosti borbe za bodove domaći Oostende je s 23 razlike nadvisio hrvatskog predstavnika pokazavši da se svjetlo na kraju zadarskog tunela još uvijek ne nazire.

Nikakvo iznenađenje nisu priredili igrači Tihomira Bujana u svom oproštaju od trećerazrednog europskog natjecanja. Otišli su u Belgiju, odigrali na razini izdanja iz posljednjih nekoliko dvoboja i upisali još jedan poraz u nizu. Domaći sastav je tako upisao i petu pobjedu u drugom krugu te kao prvoplasirani iščekuje četvrtfinalne oglede.

Jedini period u kojem su Zadrani uspijevali održavati rezultatsku neizvjesnost bila je prva dionica susreta. Tek pred kraj prve četvrtine domaćini su došli na željenu razinu, a s istekom desete minute rezultat je bio 21:19. Neizvjesnost se nastavila sve negdje do isteka 17. minute, a tada Oostende serijom 14:0 stvara lijepi kapital za nastavak susreta (+11).

Nakon toga povratka više nije bilo i jedino što su zadarski košarkaši uspjeli učiniti u nastavku je bio dolazak na šest poena zaostatka. Dogodilo se to u dva navrata u trećoj četvrtini, ali snage ni kvalitete za nešto više jednostavno nije bilo. Do kraja je aktualno bilo samo pitanje s kojom razlikom će završiti ovaj dvoboj. Semafor se zaustavio u trenutku kad je na njemu pisalo 76:53, što je bio još jedan uvjerljiv poraz Zadrana u drugom krugu ovog europskog kupa.

Ponovno ih je predvodio Marko Car sa 17 poena, tri skoka i pet asistencija, a tituli najefikasnijeg igrača dvoboja ponio je Matthew Lojeski prikupivši 18 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Eurochallenge - skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lokomotiv Kuban90:76Prostejov
Telenet Oostende76:53Zadar
1Telenet Oostende 51+46
2Lokomotiv Kuban 42+40
3Prostejov 24-12
4Zadar 15-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge - skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lokomotiv Kuban90:76Prostejov
Telenet Oostende76:53Zadar
1Telenet Oostende 51+46
2Lokomotiv Kuban 42+40
3Prostejov 24-12
4Zadar 15-74

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!