Košarka

Wright: "Samopouzdanjem na Nymburk"

Edvard Burić • srijeda, 02.03.2011.
Wright: "Samopouzdanjem na Nymburk"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita je upisala još jednu europsku gostujuću pobjedu. Nakon neugodnog poraza od Zagreba u NLB ligi, sastav Aleksandra Petrovića je u posljednjoj utakmici Last 16 Eurokupa pobijedio ruski Uniks i tako na najbolji način završio ovu fazu natjecanja.

Cedevita je pobjedom nad Hemofarmom u prošlom kolu osigurala četvrtfinale Eurokupa. Tu činjenicu iskoristio je Aleksandar Petrović i ostavio umornog Amerikanca Drapera u Zagrebu na odmoru. Društvo mu je pravio bolesni Corsley Edwards koji će na parket za oko dva tjedna.

Iako bez vrlo važnog američkog dvojca, Cedevita je pobijedila renomirani ruski Uniks i došla do devete europske pobjede ove sezone, od čega su čak četiri izborene na gostovanjima (Azovmaš, Hapoel Galil Gilboa, Gran Canarija i Uniks).

I Uniks i Cedevita izborili su četvrtfinale prije posljednjeg kola tako da utakmica nije imala rezultatski imperativ, ali je svakako važna zbog europskog rejtinga. Pogotovo za Cedevitu koja se tek probija u europsku elitu. Ulaskom u četvrtfinale Eurokupa napravljen je veliki korak naprijed.

Rijetko tko se može pohvaliti pobjedom u Rusiji, a kada se do uspjeha dođe protiv ekipe kao što je Uniks, zadovoljstvo je tim veće.

"Cedevita jednostavno ne prestaje iznenađivati", veselo konstatira Aco i nastavlja: "Ovo je ipak jedna od najjačih momčadi u ovom natjecanju. Htjeli smo odigrati hrabru utakmicu, međutim odigrali smo briljantno. Važno je da smo u kritičnim trenucima sjajno čitali utakmicu i zasluženo pobijedili."

Kapetan Cedevite Marino Baždarić ukazuje na važnost odrađenog treninga prije utakmice, ali i veličinu europskog uspjeha Cedevite: "Iskoristili to što smo došli za jedan dobar trening i na kraju otišli s pobjedom što je jedan jako lijep uspjeh."

"U Europi ove godine radimo čuda, par pobjeda koje su samo najveći optimisti očekivali. Svakako da je za naš mladi klub jako bitno da se i u Europi traži svoje mjesto pod suncem", prenose Baždarićeve riječi službene stranice kluba.

U odsustvu Drapera i Edwardsa jedan drugi Amerikanac preuzeo je odgovornost na sebe. Bracey Wright je ubacio 27 koševa i kao najbolji strijelac susreta vodio Cedevitu do pobjede.

"Ovo je svakako dobro za samopouzdanje nakon dva poraza, pogotovu onog kod kuće od Zagreba. Nakon ovakve pobjede dobiješ samopouzdanje pred utakmicu s Nymburkom u petak", razmišlja već o idućim izazovima Wright.

Cedevitu sada očekuje gostovanje u Češkoj kod Nymburka u sklopu 23. kola NLB lige. Zagrepčani trenutno imaju 11-11 i svaka im je pobjeda važna za što bolju poziciju u NLB ligi te samim time bodovanju za Euroligu, a teoretske šanse postoje čak i za Final Four NLB lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.03.2011. u 15:54
    mislim da sve ovisi kako ja odigram na kladi....oni odma kontru!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2011. u 15:46
    svaka čast momcima...nažalost za final4 nemaju više šanse realno u nlb ligi na njihovom mjestu ja bi se sada koncetrirao na estudiantes ako nastave s ovakvim igrama imaju šansu za prolaz u final4...samo hrabro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2011. u 15:07
    Iznenadit ce opet! :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2011. u 14:34
    iznenadila je i protiv Zadra...
    Obrisan korisnik