Nogomet

Video: Minimalna pobjeda Celtica

Mario Glasnović • srijeda, 02.03.2011.
Video: Minimalna pobjeda Celtica
Foto: Ante Pažanin

U tradicionalnom 393. Old Firm derbiju uspješnija je bila momčad Celtica, koja je pred domaćom publikom svladala svoje najveće rivale, Rangerse. Nikica Jelavić nije nastupio u derbiju jer je ozlijedio koljeno na treningu.

U prvih nekoliko minuta Celtic je imao posjed lopte te je dominirao nad Rangersima koji su derbi ušli znatno oslabljeni. Nedostajali su im Jelavić, Lafferty, Weiss, McCulloch i Steven Naismith. U prvih 30 minuta domaćini su prijetili preko Kayala i Samarasa, ali mreža vratara McGregora ostala je netaknuta.

U 28. minuti gostujući branič Whittaker dobio je prvi žuti karton zbog prekršaja nad Korejcem Ki Sung Yuengom, a deset minuta kasnije Whittaker je dobio i drugi žuti što je značilo da mora napustiti teren. Do kraja poluvremena zaprijetio je još jednom Samaras, no na odmor se otišlo bez pogodaka.

Vezane vijesti

U drugoj minuti nastavka Celtic je poveo, domaći branič Mark Wilson šutirao je prema gostujućem golu, blokirao je Saša Papac, ali iz dugog puta Wilson je precizan te dovodi Bhoyse u vodstvo. Nekoliko minuta kasnije dobro je probao Rangersov napadač Diouf, no nije bio precizan.

Domaćini su zaprijetili i u 75. minuti kada je Izaguirre dobro centrirao, ali glavom je nedovoljno precizan bio grčki napadač Samaras. Do kraja utakmice Rangersi su probali izjednačiti preko Edua i Dioufa, ali mreže se nisu tresle.

U posljednjim trenutcima isključenja su zaradila još dva igrača Rangersa. Bougherra je nakon neopreznog starta nad Commonsom dobio žuti karton, nije bio zadovoljan odlukom sudca te mu je oduzeo karton, a sudac mu je pokazao crveni nakon toga. Nervozni El Hadji Diouf je na kraju dobio drugi žuti karton čime je i on morao napustiti teren.

Celtic je minimalnom pobjedom prošao u četvrtfinale FA kupa gdje će se susresti s Invernessom 13. ožujka. Finale se igra 21. svibnja na Hampden Parku.

Škotski FA kup:
Celtic - Glasgow Rangers 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 00:38
    celtic dominira u old firmu,kako stvari stoje celtic bi mogo osvojiti ove sezone oba kupa i ligu..hail,hail!!
    Obrisan korisnik
  • markoli03.03.2011. u 00:07
    ove godine rekordnih 7 old firmova.. 4 u ligi.. plus finale liga kupa... plus ove dvije utakmice u kupu... sve u svemu zaslužena pobjeda celtica
    markoli
  • damiramida03.03.2011. u 00:07
    Ovo je kup utakmica a ono je bila prvenstvena.
    damiramida
  • Sejlor02.03.2011. u 23:57
    Jesam li ja jedini kojemu se pari da se Old Firm igra svako 2 tjedna? Pa neki dan su igrali...
    Sejlor