Rukomet

Obrvan: "Pobjeda za samopouzdanje"

Iz Doma sportova:Damir Žbulj • četvrtak, 03.03.2011.
Obrvan: "Pobjeda za samopouzdanje"
Foto: Davor Sajko

Pred posljednji susret skupine D rukometne Lige prvaka u kojemu igrači CO Zagreba, u subotu u 17.30 sati, dočekuju ruski St. Peterburg glavnu riječ vodila je liječnička služba hrvatskog prvaka.

Lista ozlijeđenih rukometaša u CO Zagrebu već je neko vrijeme poduža, a posljednji šok trener Obrvan doživio je saznavši da neće moći računati na Tončija Valčića, koji je zbog upale crvuljka hitno operiran te se nalazi na oporavku u bolnici.

Listi ozlijeđenih, koju već duže vremena predvode kapetan Zlatko Horvat, Vukić i Kovačević priključio se i Valčić, a čitavu zdravstvenu situaciju pojasnio je i liječnik Zagrebaša, dr. Čengić: "Ne možemo se pohvaliti zdravstvenim stanjem ekipe, možemo reći kako čitave sezone nemamo sreće s ozljedama. Posljednji u nizu je Valčić, koji je zbog upale crvuljka podvrgnut operativnom zahvatu, dobro se oporavlja u bolnici, ali neće biti na raspolaganju treneru barem tri tjedna. Postojala je i opcija da laparaskopski riješimo njegov problem, no, zbog ozbiljnosti i težine zahvata odlučili smo se da je za njegovo zdravlje najbolji klasičan pristup te će i oporavak u skladu s tim trajati i malo duže."

ČVRSTI ŠTRLEK

Nakon ozljeda Vukića i Kovačevića, vijest o povredi još jednog lijevog krila Manuela Štrleka zabrinula je i trenera, ali i direktora kluba, no, Manuel će stisnuti zube i odigrati susret u subotu: "Izvrnuo sam zglob na treningu, no, takvih ozljeda sam doživio već 100. Sitna je to povreda i uz dobru bandažu moći ću bez problema igrati. Iskoristio bih i priliku te pozvao navijače da nas dođu podržati u subotu, da uz dobro navijanje ostvarimo i ovu pobjedu u posljednjem kolu."

Trener Obrvan se na kraju i našalio kako, ako baš bude trebalo, u igru može uskočiti i njegov pomoćnik Mana Jelčić: "Mana je još uvijek u dobroj formi i sigurno može još pokazati da je bio najbolji na toj poziciji u svoje vrijeme. Ovi mladi momci sigurno mogu još ponešto i naučiti od njega."

Međutim, nisu to svi zdravstveni problemi koji muče hrvatskog prvaka. "Kopljar ima problema s nogom, priključio se treningu, ali pitanje je koliko će biti u stanju odigrati. Imali smo problema s virozom ovaj tjedan, a što se tiče ostalih igrača, Škof se priključio ekipi, trenira, a vjerojatno će u punom pogonu biti tek za osminu finala. Špiler se polako oporavlja od udarca kojeg je dobio u susretu protiv Ciudad Reala, ali ako trener odluči bit će sposoban zaigrati."

"Stanje Kovačevića je još uvijek neizvjesno i vrijeme njegova povratka još uvijek je upitno. Upala pubične kosti je kronična bolest, nastajala je dulje vrijeme i tek nakon nove magnetske rezonance znat ćemo više", završio je dr. Čengić.

Trener Zagrebaša Ivica Obrvan bio je najviše pogođen izostankom Tončija Valčića: "Najviše me, kao trenera, neugodno iznenadio izostanak Valčića. Sve se iznenada dogodilo, a on mi je glavni igrač i prva opcija, i u napadačkim i obrambenim zadaćama. Očekujem da ćemo Ruse dobiti i bez pomoći ozlijeđenih igrača, ali upitno je hoće li se Tonči oporaviti do osmine finala i onda smo u velikim problemima. Priliku će na njegovoj poziciji dobiti Gojun, Špiler i Bogunović. Od njega pogotovo ne možemo očekivati čuda, ali momci će dobit šansu te se nadamo kako će ga na najbolji način nadomjestiti"

Obrvan se osvrnuo i na ostale probleme vezane za sastav koji će se suprotstaviti St. Peterburgu: "Špiler je lagano trčkarao, ali Dinart ga je pošteno udario u kvadriceps i trpi jake bolove. Manuel je izvrnuo zglob, ali danas će trenirati i do subote će se oporaviti."

Kopljarovo stanje još je neizvjesno, a desni vanjski CO Zagreba, usprkos ozljedi koju vuče dobio je i poziv izbornika reprezentacije Goluže. "Hoće li Kopljar igrati ovisi o njemu.Ako kaže da može, bit će u sastavu. On trenira, ali ima problema s desnom nogom, koja mu je bitna kod odraza za skok šut. Susret u subotu bit će test za njega, ako će biti zdrav za utakmicu protiv Rusa, bit će i zdrav za reprezentaciju." zaključio je Obrvan.

O protivniku nije bilo puno riječi. CO Zagreb će na kraju biti treći u skupini D, ali Rusi još uvijek ganjaju prolaz u osminu finala Lige prvaka. "Očekujem pobjedu i protiv St. Peterburga, trebat će nam zbog samopouzdanja ovih mladih igrača i dobre atmosfere pred nastavak natjecanja. Oni su u nastavku pokazali zube u svakoj utakmici. Protiv Flensburga su čitavo drugo poluvrijeme bili na tri do četiri pogotka razlike, ali imaju i veliki motiv jer bodom ili pobjedom idu dalje. Svaku utakmicu ćemo odigrati maksimalno, nadam se da ćemo nadoknaditi izostanke, ali ne očekujem ništa drugo nego pobjedu."

Luka Stepančić u prošlom susretu zamijenio je ozlijeđenog Kopljara, a vjerojatno će i u ovoj utakmici dobiti priliku: "Očekuje nas teška utakmica, mi smo motivirani i stavili smo si imperativ pobjede. Mlađi igrači će sigurno dobiti priliku te se nadam kako ćemo uz pomoć publike i uz naše maksimalno zalaganje ostvariti pobjedu, koja nam je bitna za samopouzdanje za nastavak natjecanja."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • seronya04.03.2011. u 15:38
    dogovoreno nerijeseno, samo da pipe ispadne...
    seronya
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 18:54
    Ovo ćemo vjerojatno dobit,što je dobro za samopouzdanje...al ne treba se zavaravati;s ovakvom igrom kakvu su pokazali protiv Ciudada ne trebaju niti razmišljati o prolasku u četvrtfinale...mada sam ja ove sezone optimist i mislim da Zagreb ima vrlo dobre igrače,samo ih treba znati posložiti,a tu je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • filipzok03.03.2011. u 16:57
    Mora se pobjediti u subotu
    filipzok
  • Obrisan korisnik03.03.2011. u 14:53
    Stepančić je trostruko bolji od ovog smešnog panja, a može igrati i obranu.
    Obrisan korisnik