Nogomet

Vodeći neće kiksati

Vedran Babić, Lovro Štrbinić • petak, 04.03.2011.
Vodeći neće kiksati
Foto: Duje Bonačić

20. kolo Prve HNL donosi nam prognoze dvojca Babić - Štrbinić koji se slaže oko ishoda četiri utakmice, pa bi prema njihovim mišljenjima do pobjede, između ostalih, trebali stići i Dinamo i Hajduk...

Hrvatski dragovoljac - Varaždin, petak 17:00

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): Nakon višemjesečne pauze eto i mene natrag u ovoj rubrici. Kvalitetno obavljen posao u prognozama Svjetskog prvenstva prošlog ljeta pokvario sam na našim travnjacima. Trenutni omjer nije mi na čast, ali vjerujem da ću u ovom kolu poboljšati situaciju. Prva utakmica na repertoaru je ona između HD-a i Varaždina. U prošlom kolu Sigećani su slavili u Puli kod Istre, no smatram da je to bio samo bljesak i da će ih ova utakmica vratiti u realnost. Poletni Varaždinci na krilima pobjede nad Rijekom upisat će nova tri boda.

Prognoza: pobjeda Varaždina

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): Nastavak domaćeg prvenstva Hrvatski dragovoljac je otvorio rezultatski iznenađujuće dobro, gostujućom pobjedom u Puli. Tijekom zime su doveli nekoliko prinova, a trener Mladina ih je očito dobro uklopio u sustav. Međutim, tek danas ćemo vidjeti je li pobjeda HD bila produkt njihove dobre igre ili grešaka igrača Istre. Naime, igrači Varaždina su djelovali dosta dobro i ,što je još važnije, realizatorski raspoloženo u susretu s Rijekom, a na gostovanju u Sigetu zasigurno će htjeti podebljati svoj bodovni učinak i dodatno se približiti pozicijama koje vode u Europu sljedeće sezone. Kvaliteta je na strani gostiju, vidjet ćemo hoće li to pretvoriti i u pozitivni rezultat.

Prognoza: pobjeda Varaždina

Inter Zaprešić - Zagreb, petak 17:00

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): Pjesnici su jedni od najboljih gostiju u ligi, a Inter sasvim solidan domaćin. Zagreb je produljio krizu započetu na jesen i lagano tone u opasnu zonu i svaka buduća utakmica mu je od velike važnosti. I dalje vjerujem da u momčadi iz Kranjčevićeve ima dovoljno kvalitete da se gostovanje kod Diva iz predgrađa prođe bez poraza.

Prognoza: neriješeno

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): U susret klubova sa zagrebačkog područja nogometaši Intera ovaj put ulaze kao favoriti. Dobar prvi dio prvenstva nadogradili su bodom na Poljudu, a ovaj put će tražiti sva tri boda protiv neuvjerljivog Zagreba. Pjesnici su ostavili loš dojam na pripremama, a nisu oduševili ni protiv Šibenčana. Također, pritisak rezultata je na njihovoj strani, posebno na treneru Pavloviću kojem pozicija nije najstabilnija. Zbog svega navedenog pobjeda Intera ne bi nikog začudila.

Prognoza: pobjeda Intera

Split - Cibalia, subota 15:00

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): Bez dileme derbi kola neprepoznat je od strane državne televizije. Split je na krilima velike pobjede u Koprivnici dobio na samopouzdanju i ovo mu je prava prilika da prestigne izravnog konkurenta Cibaliju u borbi za Europu. U otvaranju prvenstva "Crveni" su bili neprikosnoveni na svom Parku mladeži, no u posljednje četiri utakmice nisu pobijedili. U subotu će se taj niz prekinuti i Katalinićevi momci će zasjesti na treće mjesto ljestvice, bez obzira na kvalitetnog i čvrstog suparnika. Ne očekujem festival golova, ali pobjedu Splita svakako.

Prognoza: pobjeda Splita

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): Derbi kola u kojem će jedan od klubova možda steći osjetniju prednost u borbi za treću poziciju. Cibalia nije startala po željama, dok je Split ponovio izdanja s početka sezone. U Parku mladeži vjerojatno nas očekuje tvrda utakmicu dviju ekipa koje vode iskusni stručnjaci, a kojima je obrana jača strana. Ne vjerujemo da će se neka od ekipa previše otvoriti, pa bi pogreške mogle odlučiti pobjednika ovog dvoboja, a nikog ne bi začudilo ni da dođe do podjele bodova.

Prognoza: neriješeno

Zadar - Hajduk, subota 15:00

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): Kiks protiv Intera prošlog vikenda Vučević i njegovi igrači moraju ispraviti i makar malo isprati gorak okus poslije te utakmice. Nije dvojbeno da su kvalitetnija momčad, no Zadrani su kod kuće doživjeli samo jedan poraz i sigurno je da "Bilima" neće biti lako. Nikada im nije bilo lako, ali siguran sam da će se igrači malo trgnuti i pokazati bolje lice.

Prognoza: pobjeda Hajduka

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): Hajduk je protiv Intera više razočarao neefikasnošću nego lošom igrom. Protiv Zadrana će sigurno stvoriti nekoliko prilika, a ukoliko budu koncentriraniji u završnici pobjeda ne bi trebala izostati. Zadrani su kvalitetom ipak daleko ispod ovotjednog protivnika, a možda traga na njih ostavi i kasno odigravanje utakmice iz prošlog kola. Naravno, moguće je i da Zadrani dodatno razočaraju Hajdukove navijače, pogotovo ukoliko dugo budu odlijevali gostujućim napadima i unesu nervozu u njihove redove, ali to je ipak nešto manje izgledan rasplet.

Prognoza: pobjeda Hajduka

Šibenik - Lokomotiva, subota 15:00

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): Nogometašima Šibenika utakmica protiv Lokomotive sigurno ima prefiks "biti ili ne biti". Utakmica do kraja prvenstva sve je manje i momčad sa Šubićevca mora početi pobjeđivati ako želi osigurati prvoligaški status i dogodine. Aktualni finalist hrvatskog Kupa na svom je terenu upisao tek dvije pobjede, a protiv Lokomotive će vjerujem doći do treće.

Prognoza: pobjeda Šibenika

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): U posljednja tri susreta ovih dvaju protivnika u HNL-u pogodaka nije bilo, a u Šibeniku se nadaju da će se ovaj put ta tradicija prekinuti s pogotkom ili više njih u gostujućoj mreži. Neće biti lako jer je riječ o dvije momčadi slične kvalitete, a ni Lokomotiva se ne odriče svojih nadanja i sigurno će pokušati u najmanju ruku ostati neporažena. Ujedno je ovo važna utakmica u borbi za ostanak, a Šibenčanima ide mala prednost zbog domaćeg terena i dojma kojeg su ostavili u većini pripremnih dvoboja.

Prognoza: pobjeda Šibenika

Osijek - Istra 1961, subota 15:00

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): Vulićeva Istra razočarala me u prošlom kolu porazom od Hrvatskog dragovoljca bez obzira na izostanke nekoliko važnih igrača i činjenicu da su gotovo sat vremena igrali s igračem manje. Istra nije bez šansi i oni, baš kao i Šibenik, moraju jurišati na sva tri boda jer borba za ostanak sve je neizvjesnija. Od Osijeka sam ove sezone očekivao puno više, no očito je kako im ne ide. Konstantno se muče s formom i mislim da će to Puljani, koji su sigurno motivirani da se iskupe za poraz od Sigećana, znati iskoristiti. Neovisno o osječkim pojačanjima Ljubojeviću i Babiću.

Prognoza: pobjeda Istre 1961

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): Najavljivano je istarsko proljeće u kojem će krenuti stabilizacija ovog financijski zbrinutog kluba, a već prvo kolo je donijelo šok i gubitak bodova protiv fenjeraša. Sad slijedi ogled s još kvalitetnijim protivnikom, Osijekom pojačanim s iskusnim povratnicima i bogatim izuzetno talentiranim mladim igračima. U domaćim utakmica Osječani moraju igrati na pobjedu, a prava prilika za to se nudi protiv poljuljanih Puljana.

Prognoza: pobjeda Osijeka

Rijeka - Karlovac, subota 17:00

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): Ove dvije vrlo podjednake momčadi relativno su daleko od opasne zone i mogu mirno igrati. Tijekom sezone i jedni i drugi su dosta oscilirali i teško je predvidjeti ishod njihovog međusobnog duela. Kada je tako, najpametnije je prikloniti se opciji "neriješeno".

Prognoza: neriješeno

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): U Rijeci je dugo nogomet bio u drugom planu, a nakon poraza u Varaždinu vrijeme je da se pozornost usmjeri i na travnjak Kantride. Scoria i igrači su u nekoliko navrata spomenuli da im je cilj izlazak u Europu, a ukoliko misle to i postići vrijeme je da počnu osvajati bodove. Tijekom zime su doveli nekoliko igrača koji su označeni kao pojačanja, a sad imaju pravu priliku to pokazati pred domaćim navijačima. S druge strane, Karlovac nije pretjerano razočarao protiv Dinama, da je bilo više sreće mogli su Karlovčani i do boda u toj utakmici. I kod njih su financijski problemi dobili veliki prostor, no Igor Pamić ima sustav i viziju kojom je mnogo puta iznenadio igrački kvalitetnije ekipe, a vjerujemo da će i ovaj put dobro namučiti Rijeku. Ipak, mala prednost ide domaćem sastavu.

Prognoza: pobjeda Rijeke

Dinamo - Slaven Belupo, subota 20:10

Vedran Babić (dosadašnji omjer 12-20): I Slaven spada u krug momčadi koje su me ove sezone razočarale. Očito je kako u njegovom sastavu nema dovoljno kvalitete za viši plasman od trenutnog (10.) i mislim da će se to vidjeti i na Maksimiru, gdje već tradicionalno loše prolaze, o čemu dovoljno govori podatak da od 2005. godine nisu postigli ni pogodak na tom stadionu.

Prognoza: pobjeda Dinama

Lovro Štrbinić (dosadašnji omjer 0-0): Prije svakog domaćeg susreta Dinamovi navijači očekuju pobjedu, a u svakom od njih imaju i objektivne razloge za optimizam. Ove subote u Maksimir dolazi Slaven Belupo koji je nekoć znao zagorčati život modrima, ali ovaj put će se osim sa zaostatkom u kvaliteti morati suočiti i s lošom atmosferom u ekipi nakon domaćeg poraza od Splita. Nisu ni Vahini igrači oduševili u Karlovcu, ali kvaliteta i domaći travnjak su na njihovoj strani pa će sve osim domaćeg slavlja biti označeno kao iznenađenje.

Prognoza: pobjeda Dinama

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dominik25704.03.2011. u 21:34
    zadar,šibenik,rijeka x split,osijek,dinamo 1
    dominik257
  • Obrisan korisnik04.03.2011. u 14:44
    Mislim da će Babić zaigrati za Osijek i da će se odmah istaknuti. Preiskusan je pa mislim da neće izgorjeti od želje i podleći pritisku. Tipujem na Osijek...
    Obrisan korisnik