Nogomet

United na Anfieldu, Milan na noge Juventusu

petak, 04.03.2011.
United na Anfieldu, Milan na noge Juventusu
Foto: EPA

Ovoga će se vikenda u ligama petice istaknuti veliki derbiji u Engleskoj i Italiji, a u Francuskoj vodeći ide na noge prvaku...

Vikend u Premier ligi obilježit će jedan od najvećih derbija u nogometnom svijetu, na Anfield u goste Liverpoolu stiže Manchester United. Taj ogled nosi iznimnu važnost ne samo zbog tradicionalnog rivaliteta dvaju klubova, već i zbog činjenice da može imati velik utjecaj na utrku za naslov prvaka.

Manchester United je izgubio na dva od posljednja četiri gostovanja, stiže bez prvog stoperskog para, ali ni Liverpoolu ne cvjetaju ruže i nakon pozitivnog šoka zbog dolaska Kennyja Dalglisha ponovno se utapaju u mediokritetu.

Eventualni novi kiks Uniteda s velikim će oduševljenjem ispratiti Arsenal, koji u subotu poslijepodne na Emiratesu dočekuje Sunderland. Topnici su ponovno za petama lideru prvenstva i pitanje prvaka potpuno je otvoreno. Nade u povratak u utrku gaji i Chelsea, kojeg u ponedjeljak čeka neugodno gostovanje u Blackpoolu.

Što se "hrvatskih klubova" tiče, Tottenham ide u goste Wolverhamptonu, koji je ove sezone već skinuo skalp tri od četiri najbolje plasirane momčadi, Bolton će dočekati Aston Villu, a Kalinićev Blackburn u borbi za goli život gostuje na Craven Cottageu.

Od prošlog vikenda odigrana su dva kola u Primeri, a Barcelona je nastavila svoj sigurni marš do novog naslova. Real Madrid je u međuvremenu posrnuo na Riazoru, potom se iskalio na Malagi, a sad će ponovno na neugodno gostovanje u Santander. Neugodno jer u posljednje vrijeme svaki gostujući nastup Realu predstavlja problem.

Mnogo manje problema trebala bi imati Barcelona sa Zaragozom i ne očekuje se pretjerana neizvjesnost u tom dvoboju. Zaragozini igrači možda se hrabre činjenicom da u Barceloni već misle o Arsenalu, ali vidjet ćemo koliko je ta postavka točna. No, mnogo neizvjesnije trebalo bi biti u vrlo važnom dvoboju u borbi za europske kupove, u kojem Villarreal gostuje na Vicente Calderonu.

Utakmica istog značaja kao i prethodno spomenuta je i ona između Athletica i Seville, nama posebno zanimljiva zbog Ivana Rakitića, te dvoboj Mallorce i europski aktivne Valencije, koju za par dana očekuje Schalke u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Promjena pozicija izvjesna je i na dnu gdje se nekoliko kandidata za drugu ligu ponovno međusobno obračunava.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Mallorca - Valencia 2,65 3,15 2,65
20:00 Barcelona - Zaragoza 1,10 8,85 21,00
22:00 Atlético Madrid - Villarreal 2,10 3,30 3,45

Nedjelja:
17:00 Sporting Gijón - Getafe 2,30 3,10 3,20
19:00 Athletic Bilbao - Sevilla 2,40 3,30 2,85
21:00 Racing Santander - Real Madrid 8,75 4,65 1,35

Nakon što je u prošlome kolu Borussia ponizila Bayern na Allianz Areni i samim time potvrdila epitet najbolje momčadi u Bundesligi, status favorita morat će potvrditi i pred domaćom publikom protiv Kölna gdje se očekuje nastup Mate Jajala.

Iako bi u prošlim sezonama utakmica između Stuttgarta i Schalkea bila proglašena derbijem kola, ovaj puta će to biti dvoboj između dviju momčadi koje se bore za drugo mjesto prvenstvene ljestvice, a to su Bayern i Hannover. Bavarci će nakon ispadanja iz kupa i teškog poraza od Borussije pokušati svladati neugodnu momčad Hannovera koja se nalazi na odličnom trećem mjestu.

Zanimljivi susreti odigrat će se između klubova čije boje brane hrvatski igrači. Snage će odmjeriti Bayer Leverkusen Domagoja Vide i Wolfsburg Marija Mandžukića, te Petrićev HSV i Sliškovićev Mainz. Posebno zanimljiv biti će dvoboj HSV-a i Mainza koji će u direktnom obračunu odlučiti o mjestu koje vodi u europska natjecanja.

Kao i prethodno, i ovo kolo donosi pravi talijanski derbi, ogled Juventusa i Milana na torinskom Olimpicu. Rossoneri su u derbiju prošlog kola kod kuće svladali Napoli (3:0) i time se primaknuli još korak bliže željenom Scudettu. Juventus od početka drugog dijela sezone niže većinom neuspjehe, izuzevši nekoliko bljeskova, od kojih je najveći pobjeda u derbiju s Interom (1:0).

Iako na Olimpico Milan dolazi u ulozi favorita, ne treba podcijeniti ni Staru damu, koja je pobjedom nad aktualnim prvakom dokazala da je najviše motivirana upravo u dvobojima s najvećim rivalima. Milan u Torino dolazi bez Pirla, Bonere, Ambrosinija i Antoninija, a domaćinima će nedostajati Rinaudo, De Ceglie, Sissoko, Quagliarella i Aquilani.

Drugoplasirani Inter u ovom kolu kod kuće dočekuje probuđenu Genou, koja cilja na europski dio ljestvice i zasigurno neće biti lagan zalogaj za Leonardovu momčad. Neizvjesno će biti i na rimskom Olimpicu, gdje Lazio dočekuje Palermo, koji će se pokušati iskupiti navijačima nakon velikog kiksa i potpunog potopa od Udinesea (0:7). Priliku za popravni ispit nakon niza loših rezultata Roma će pokušati potražiti u gostima kod Leccea, momčadi koja balansira na rubu zone ispadanja.

Seriju neugodnih dvoboja u kojima će pokazati jesu li vrijedni prve pozicije nastavljaju nogometaši Lillea. Nakon domaćeg remija s Lyonom slijedi susret s još jednim konkurentom za naslov, odnosno slijedi gostovanje u Marseilleu. Domaćini će hvatati pobjedu u moguće preuzimanje liderske pozicije, a Lille bi možda pristao i na bod iz ove utakmice.

Ova zadrška vezana uz skok na prvo mjesto Marseillea u slučaju pobjede vezana je uz Rennes koji i dalje dobro plovi prvenstvenim vodama. Ovog vikenda će u Montpellier kojem je na umu isključivo izlazak u Europu, sam vrh je ipak malo predaleko. Derbi sredine ljestvice odigrat će Brest i Bordeaux, a nekom od njih će porasti izgledi za izlazak u Europu u slučaju slavlja.

Najmanje problema trebao bi imati Lyon s Arlesom na Gerlandu, dok PSG nakon obaveza u kupu putuje kod Auxerrea, jednog on najvećih razočaranja ove sezone. Također, važan dvoboj dna poretka je u Nici gdje gostuje Runjin Lens, a hrvatski vratar mora ponoviti pojedina dobra ovosezonska izdanja ukoliko njegov klub želi do važnih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2011. u 11:44
    ispravak, siti - wigan igraju u 18:30 ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2011. u 08:01
    Liverpool jedinica ko kuca! united nema sanse bez ferdinanda i vidica., a ona srprdnja od juventusa koja ne moze ni bolonju pobjediti kod kuce je najbolja oklada ove sezene- samo protiv njih igrat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2011. u 01:12
    svi bodrite nekog,e pa ja bi htel da rez između liverpolla i man-ua bude 4:4 pa da gledam puno golova :)
    Obrisan korisnik
  • dominik25704.03.2011. u 22:22
    pobjeda milana
    dominik257
  • Obrisan korisnik04.03.2011. u 20:47
    lijepo si se izrazio :D dijelim tvoje zelje go go reds
    Obrisan korisnik