Tenis

Prpić: "Ovaj susret nismo izgubili danas"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • nedjelja, 06.03.2011.
Prpić: "Ovaj susret nismo izgubili danas"
Foto: Duje Bonačić

Svaki put kada se izgubi na domaćem terenu u Davis Cupu, taj poraz boli dvostruko. Njemačka je u nedjelju uzela jedan od potrebna dva boda u Zagrebu i otišla u četvrtfinale Svjetske skupine, dok će Hrvatska u rujnu morati igrati kvalifikacije za elitni razred, a to bi, bez obzira na status nositelja, mogao biti teži susret dogodi li se da bude u gostima...

Forma i trenutni renking Marina Čilića i Ivana Dodiga gurali su međugorski dvojac u prvi plan u susretu s Nijemcima, očekivalo se da će Ivo Karlović biti "u pričuvi" za singl tek ukoliko Marin i Ivan ne bi mogli igrati u nedjelju, a s obzirom da se Dodig iscrpio preko krajnjih granica u prva dva dana, otvorila se prilika za Karla. No, bio je to dan u kojem Ivo nije mogao protiv Philippa Petzschnera, koji je razveselio goste slavivši sa 6:4, 7:6(3) i 7:6(5).

"Odluka je bila da se probaju dobiti parovi, razlika između nas i njih nije bila tako velika, nije da smo igrali protiv braće Bryan. Jedina dvojba bila je Čilić i Karlo ili Dodig i Karlo, no kako je Čilić igrao prvi meč danas, morao je biti svjež za nedjelju".

"Odlučili smo jutros nakon doručka, sve je išlo brzo kada smo došli ovdje. Ivan je rekao da ima dosta upala, u takvom stanju igrač nije u mogućnosti igrati meč na tri dobivena seta - s vremenom bi padala snaga i jedino što se moglo je da Karlović danas igra", opisao je Goran Prpić kako je došlo do odluke za peti meč, odajući i priznanje njemačkom junaku vikenda: "Petzschner je dobar igrač i svatko tko zna tenis to vidi, 70. na svijetu je samo zbog svoje gluposti i neodgovornosti, nije neznalica i voli igrati protiv tenisača kao što je Karlović".

Čim su gosti doznali da će igrati Karlo, Petzschner im je bio logična opcija. Kako je igrao u subotu u paru i vraćao Karlovićeve servise u tom meču, nije neobično što je dobio prednost pred Florianom Mayerom, a iz hrvatskog kuta gledanja, bila je loša vijest što je to ponovio i dan kasnije.

"Ivo je, istina, imao 2-0 protiv njega, ali danas je dobro reternirao, pogotovo u tie-breaku drugog seta, to je na neki način presudilo", dodao je Prpić, priznajući da ovaj poraz nije lako prihvatiti: "Teško je ne biti razočaran, trebali smo slaviti već jučer, a sada se dogodilo da smo izgubili. U petak je bila Dodigova meč-lopta, jučer u parovima 4:3 u petom setu i 0:30 na njihovom servisu, imali smo šanse dobiti ta dva meča... Ovaj susret nismo izgubili danas, svoje male prilike nismo iskoristili u prošla dva dana".

Lomljenje koplja oko Antonija Veića, kojem je Prpić pomogao kao trener, posebno je pogodilo izbornika. Iako to nije decidirano rekao, moglo se naslutiti na što misli. "Znam da postoje neke glasine, no to je provokacija koju moram odbaciti", rekao je, dodajući da mu je jedino bitno kakva je reprezentacija.

Treba li Hrvatskoj dodatna opcija za parove? Naravno, došla bi jako dobro, no kako tvrdi izbornik, te opcije jednostavno nema. "Lovro Zovko je bio u reprezentaciji, ali Lovro je danas više trener nego igrač. Ponudite mi neko ime koje bi trebalo pozvati pa ću obrazložiti zašto nije ovdje. Ako je opcija Škugor, između njega i Veića je razlika 15 mjesta, a rezultat je relativno isti tijekom cijele sezone - ako je to bilo upitno kod mojeg odabira Veića, onda ne znam što reći".

"Hrvatska reprezentacija se uvijek bazirala na dva imena, tako smo i osvojili Davis Cup. Nikad se nije razmišljalo o četiri igrača, a sada se meni postavlja takvo pitanje. Ne vjerujem da bi Škugor napravio razliku", nastavio je Prpić, dodajući da nije dvojio kakav izbor je najbolji: "Nisam ni u jednom trenutku sumnjao u svoj odabir za ovaj susret, uvijek mi je interes reprezentacije ispred bilo čega drugog".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios07.03.2011. u 09:51
    Ekipa, idete mi na živce s pljuvanjem po Karloviću. Krivi za poraz su Dodig i Dodig i Karlović. Nitko Dodigu nije zabranio da pogodi forhend winner na meč lopti protiv Kohlschreibera, niti nije nitko zabranio njemu i Karloviću da iskoriste 0-30 protiv servisa Njemaca u petom setu. Trabunjate... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik07.03.2011. u 08:28
    treba prpić maknut
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2011. u 00:08
    žao mi čilića što je dobio 2 i dodiga što je se borio ko lav i ispušio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2011. u 23:39
    Prpić je kriv jer Dodig nije trebao igrati u subotu.a Karlović u kakvoj je formi nije nikakvo čudo što je izgubio.Prpić je trebao zvati Zovka za igru parova a ne Veića koji je bezveze bio prisutan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2011. u 22:19
    Ja ne razumijem zašto nitko ne savjetuje Ivu Karlovića da i drugi servis ubija ko prvi. Igra je ionako nula bodova, a ovako bi imao dva pokušaja da odere servis 230 bez problema. Mislim da bi ušao u top 10 na taj način jer igrom neće.
    Obrisan korisnik