Rukomet

Alilović napušta Celje

Ivan Trebotić • nedjelja, 06.03.2011.
Alilović napušta Celje
Foto: Dario Dodić

Hrvatski golman Mirko Alilović odlučio je napustiti Celje, a novo mu je odredište nakon Slovenije Mađarska, gdje će igrati za Veszprem.

Prvi golman hrvatske reprezentacije Mirko Alilović (26) napušta RK Celje i prelazi u MKB Veszprem. Mirko je karijeru započeo u Izviđaču iz Ljubuškog odakle je prešao u Ademar Leon 2006. godine da bi 2010. došao u Celje. Vodeći ljudi Celja su doveđenjem Alilovića mislili riješiti pitanje golmana na duže vrijeme pa su shodno tome i potpisali ugovor do 2012. godine.

Alilović se izgleda nije pronašao u Sloveniji te nije bio konstantno na pravoj razini kojom bi pomogao reprezentaciji i klubu koji je imao visoke ambicije, prvenstveno u nacionalnoj ligi pa onda i u Ligi prvaka. Vidjelo se zadnje svjetsko prvenstvo u Švedskoj da to nije pravi Mirko. Sigurno da je utjecaj imalo što je prešao iz ponajbolje svjetske lige u slovensku ligu koja ipak nije u rangu sa španjolskom Asobal ligom.

U Celju neće više računati ni na drugog golmana Aljošu Rezara, dok će Urban Lesjak nastaviti braniti boje kluba. Već je i sklopljen ugovor sa novim golmanom Matevžem Skokom. S druge strane transfera Veszprem je trebao zamijenu za legendu celjskog rukometa Dejana Perića koji je okončao karijeru. Vjeruju da su pravu zamjenu pronašli u Mirku koji bi navodno trebao potpisati ugovor na četiri godine.

U dogovoru sa izbornikom Slavkom Golužom, Alilović prvi put u zadnje četiri godine nije pozvan za reprezentacijske oglede. Kauboji se za nekoliko dana sastaju sa Španjolskom povodom kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se 2012. održava u Srbiji. ''Trenutačno je tako najbolje. Nisam pripravan, nisam u formi i bolje je da propustim Španjolsku'', izjavio je Alilović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!