Košarka

Efes pao u Istanbulu

Tea Lokas • nedjelja, 06.03.2011.
Efes pao u Istanbulu
Foto: Kristijan Komarica

Razočaravajuć nastup i ispadanje iz Eurolige nije ostavilo traga na rezultate Fenerbahčea u prvenstvu Turske. Spahijini momci tu su još uvijek na visini zadatka, a uz još jedno posrtanje Perasovićevog Efesa mogu slobodnije disati na čelu ljestvice.

Zanimljivo je bilo u 20. kolu BEKO lige ovog vikenda diljem Turske. Ekipa Fenerbahčea je, na čelu s trenerom Spahijom, trebala zadržati hladnu glavu nakon eliminacije iz Eurolige da bi održala stečenu prednost nad ostalim momčadima u prvenstvu.

Pokazalo se kako je Trabzon momčad koja može parirati Fenerbahčeu, što je i činila sve do kraja treće četvrtine kada u višu brzinu ubacuju odlični Preldžić i Tarence Anthony Kinsey. U nastavku je bilo i + 13, no susret je okončan uvjerljivom pobjedom od 86:74.

Prvo ime susreta je Trabzonov Ali Karadeniz s 27 ubačenih poena, dok su za pobjednike istaknute uloge igrali Roko Leni Ukić i Kaya Peker, obojica s po 15 poena. Marko Tomas upisao je sedam poena za 29 minuta u igri.

Derbi kola odigrao se u Istanbulu između Galatasaraya i Efes Pilsena. Za nas veća vijest od pobjede Galatasaraya izvrsna je partija Lukše Andrića, koji je igrač utakmice postao nakon ubačena 23 poena u 24 minute provedene na terenu. Imao je 80 posto ubačaja za dva (8/10) te 88 posto sa crte slobodnih bacanja (7/8), uz tri skoka i jednu asistenciju.

Njegov Galatasaray počeo je laganije, izgubivši prvu četvrtinu rezultatom 18:25. Razlika je do poluvremena gotovo nadoknađena (u svlačionice se otišlo sa 41:42), a konačan prijelom utakmice na stranu domaćeg Galatasaraya dogodio se u posljednjoj četvrtini kada Andrić i ekipa dolaze na nedostižnih 67:54.

Za Perasovićevu momčad najbolji su bili Murray s 12 poena, te Gonlum i Rakočević s deset. Nikola Vujčić sudjelovao je u porazu s osam poena u 22 minute. Imao je i pet skokova i jednu asistenciju.

Banvit je zadržao priključak za Fenerom i Galatasarayem pobijedivši u gostima ekipu Erdemira rezultatom 98:92. Petoplasirani Bešiktaš na domaćem je terenu bio bolji od posljednjeg Oyaka s uvjerljivih 89:68.

Od hrvatskih predstavnika u Turskoj odličan je učinak, osim Andrića, imao i Jurica Žuža. Tofaš je u toj utakmici dobio Mersin rezultatom 82:73, a naš je košarkaš ubacio 16 poena za 22 minute. Tome je pridodao šest skokova i jednu blokadu. U strijelce se upisao i njegov suigrač i sunarodnjak Tomislav Ružić (24 minute, šest poena i četiri skoka). Kod Mersina je manje sreće imao Štimac koji je zabilježio dva poena za 17 minuta.

Turska BEKO liga, 20. kolo:
Galatasaray - Efes Pilsen 80:64
Trabzon - Fenerbahče 74:86
Erdemir - Banvit 92:98
Antalya - Aliaga 91:80
Tofaš - Mersin 82:73
Olin - Bornova 81:68
Pinar - Turk Telekom 101:86
Bešiktaš - Oyak 89:68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2011. u 23:08
    da je sveti roko odigrao ovako kocoperio bi se u naslovu, dvostruki kriteriji
    Obrisan korisnik