Nogomet

Spartak doveo španjolskog braniča

Josip Tolić • utorak, 08.03.2011.
Spartak doveo španjolskog braniča
Foto: Sandro Donda

Četvrtoplasirana momčad ruske Premier lige prošle sezone, moskovski Spartak, objavila je da je angažirala 26-godišnjeg španjolskog centralnog braniča Sergija Rodrígueza Garcíju.

Popularni Rodrí rođen je u Mataróu, nedaleko od Barcelone, a svoje prve nogometne korake počeo je upravo u katalonskom gigantu. Nakon tri sezone u B-momčadi, tijekom kojih je za prvu momčad odigrao samo pet utakmica, 2006. godine seli u Deportivo La Corunu.

Niti u galicijskom velikanu karijera mu nije krenula uzlaznom putanjom - u tri je godine ugovora s Deporom promijenio čak četiri kluba, boravivši na posudbama u španjolskim niželigašima i portugalskom prvoligašu Marítimu.

2009. konačno pronalazi klub u kojem je dobio pravu priliku, i iskoristio je. U Hérculesu iz Alicantea u nepune dvije sezone odigrao je 51 ligaški dvoboj i zabio četiri pogotka. Sada se odlučio za odlazak na europski istok.

Rodríguez, koji je jednom nastupio i za španjolsku U20 reprezentaciju, s Moskovljanima je potpisao jednogodišnji ugovor u vrijednosti od 400.000 eura, a zanimljivo je dodati da je on sada već 12. strani igrač u svlačionici momčadi Valerija Karpina; društvo će mu praviti i hrvatski U21 reprezentativac Filip Ozobić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!