Nogomet

Van Persie: "Sudac je bio protiv nas"

Ante Zovko • srijeda, 09.03.2011.
Van Persie: "Sudac je bio protiv nas"
Foto: EPA

Očekivano, poslije poraza od Barcelone, u redovima Arsenala najviše se pričalo o isključenju Robina van Persieja, koji nije birao riječi kad je govorio o Massimu Busacci.

Barcelonina pobjeda 3:1 protiv Arsenala i plasman u četvrtfinale na engleskoj je strani pala u sjenu isključenja Robina van Persieja, koji je početkom drugog poluvremena dobio drugi žuti karton zbog napucavanja lopte nakon zaleđa iako se žalio da nije čuo sučev zvižduk.

Menadžer Topnika Arsene Wenger prvo je čestitao pobjedniku: "Pobijedila nas je veličanstvena momčad, sigurno najbolja u Europi."

Dani Alves: "Na stranu crveni karton, odigrali smo sjajnu utakmicu. Pokazali smo da se znamo nositi s izostancima."

A zatim se posvetio odluci suca Massima Busacce: "I dalje sam uvjeren da su oni u drugom poluvremenu bili slabiji i, da smo ostali 11 na 11, mi bismo pobijedili."

Wenger je dodao: "Kad igrate na ovoj razini, u utakmici takve važnosti, kad ljudi viču, čak i ako je Van Persie riskirao, ne vidim razloga za crveni karton. Sudac kao da nikad nije igrao nogomet kad je to učinio", izjavio je za Sky Sports.

Njegov napadač Robin van Persie nije štedio talijanskog djelitelja pravde: "Isključenje je imalo veliki utjecaj. Ne razumijem sučev pogled na situaciju. Jedna sekunda koja je protekla između moga udarca i njegova zvižduka dovoljno govori. Bio je loš tijekom cijele utakmice. Bio je protiv nas. Ne znam zašto je bio ovdje večeras."

Ibrahim Afellay: "Messi? On je s drugog planeta."

"Osjećamo se gotovo pa izdani. Jako smo se trudili. Kad je bilo 1:1, ulog je bio ogroman. Ali, po mojem mišljenju, sudac je ubio utakmicu", bio je odrješit Nizozemac.

Josep Guardiola isto je tako počeo prvo govoriti o samoj igri: "Ako možete spriječiti sjajnu momčad kao što je Arsenal da uputi udarac na gol, to pokazuje da smo odigrali odličnu utakmicu."

Ali ipak nije uspio izbjeći pitanja o suđenju: "Mogu savršeno razumjeti Wengerove prigovore. Crveni karton jest frustrirajući. U prvoj se utakmici isto tako dosta toga događalo. Činjenica je da smo ih spriječili da povežu tri dodavanja. Ako Wenger kasnije poželi razgovarati o nogometu, dobro je došao".

Zatim je došlo pitanje o tome koga Guardiola želi izbjeći u četvrtfinalu. Ponudio je vrlo zanimljiv odgovor: "Šahtar. Oni nas već jako dobro poznaju, a to mi se ne sviđa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 18:36
    Sine u kataloniji sam bio 4 puta po više tjedana, na utakmicama barce sam bio, i znam da je njima nogomet najmanji razlog zašto idu na utakmice barce, barca je stil života simbol otpora francovom totalitarizmu a barcine utakmice su bile jedino mjesto gdje su se mogle pjevati katalonske pjesme... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom10.03.2011. u 14:26
    Izgleda da osin šta već godinama izbacuju najbolje igrače iz svoje nogometne akademije, Barca također ima najbolju akademiju za suce, zato uvik navlaće za njiih kad na listi od 30 najboljih sudaca jedno 20 ih navija za Barcu. A kako ćeš sudit kontra svojih, ne moš i da oćeš?!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 11:15
    Fistra: " U tom trenutku je Arsenal bio u četvrtfinalu, tak da mislim da njihove navijače zaboli jesu li do tad uopće prešli centar protiv najjače momčadi u povijesti..." Fistra sinak, da te nauči barba Rodman. Nitko nije u četvrtfinalu dok ne završi druga utakmica osmine finala pogotovo ne u 42... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov09.03.2011. u 20:07
    zapravo kad čovik malo promisli, ova barca je najveća prevara u povijesti igre...ko zna čime se sve još služe osim sudaca?!
    irilov
  • irilov09.03.2011. u 20:06
    "Sudac je pokaza da ima muda kad je da 2. žuti van Redikulu iako ga trenira najbolji trener desetljeća. Možda se sad i upristoji (iako sumnjam). Šta se niko ne prijavi i postane nogometni sudac kad se ima toliko znanja i oko sokolovo? Nima straja za budućnost sudaca iz Hrvatske" di si jack, asu... [više na forumu]
    irilov