Košarka

Banić pobijedio Stojića, Tomić skroman

Borna Rupnik • petak, 11.03.2011.
Banić pobijedio Stojića, Tomić skroman

Košarkaši Barcelone oporavili su se od poraza u prošlom kolu i svladali Cajasol, a pobjedu je ubilježio i drugoplasirani Real Madrid. Marko Banić i Mario Stojić postigli su po 11 koševa, ali slavio je Banić...

Barcelona je pred svojim navijačima ugostila Cajasol iz Seville te upisala 20. pobjedu u ACB ligi. Cajasol je pružio čvrst otpor i Katalonci nisu mogli prelomiti susret sve do samog kraja (73:60), no bodovi su ostali na domaćem parketu.

Još je jednom prvi strijelac Barcelone bio Juan Carlos Navarro (16 koševa), a Paul Davis predvodio je Cajasol s 20 koševa. Na teren su istrčala i dvojica bivših igrača Cibone: Earl Calloway ostao je bez koša, a Alan Anderson je postigao 13.

Izravni dvoboj Marija Stojića u Alicanteu i Marka Banića u Bilbau pripao je gostujućem sastavu. Naši su igrači postigli po 11 koševa, a Banić je uhvatio jednu loptu više od Stojića (4-3). Bilbao je manju prednost izgradio u prvoj četvrtini, Alicante je to stizao, ali naposljetku nije pronašao recept kako doći do pobjede.

Drugoplasirani Real Madrid gostovao je kod Lagun Ara i slavio rezultatom 88:78. Ante Tomić na parketu je proveo 20 minuta i postigao četiri koša uz tri skoka, a Kraljevski je klub predvodio Sergio Llull s 21 ubačajem. No, prvo ime susreta postao je domaći igrač Andy Panko, strijelac 31 koša (uz osam skokova).

ACB, 24. kolo:
Barcelona - Cajasol 73:60
Alicante - Bilbao 71:76
Lagun Aro - Real Madrid 78:88
Joventut - Valladolid 84:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 11:58
    glavno da igra po 20-tak minuta...teško je u realu uvijek biti među prva 2-3 strijelca, posebno jer stalno lutaju u koncepciji igre.
    Obrisan korisnik