Zimski sportovi

Rebensburg iskoristila priliku

Josip Piršljin • petak, 11.03.2011.
Rebensburg iskoristila priliku
Foto: EPA

U pretposljednjem ovosezonskom veleslalomu u Svjetskom skijaškom kupu koji se vozio u Špindlerovom Mlynu pobjedu je odnijela Njemica Viktoria Rebensburg i time preuzela vodstvo u utrci za Mali kristalni globus u toj disciplini.

Viktoria Rebensburg odlično je iskoristila odustajanje Tesse Worley u prvoj vožnji, te je Francuskinju pretekla na prvom mjestu u poretku veleslaloma. Njemica sada ima 77 bodova više uoči posljednje utrke koja je na rasporedu sljedeći tjedan u Lenzerheideu.

Rebensburg je u Češkoj upisala svoju treću veleslalomsku pobjedu ove sezone nakon sjajne dvije vožnje. Nakon prve dionice bila je vodeća, a odličnom drugom vožnjom ostavila je sunarodnjakinju Denise Karbon na drugom mjestu s čak sekundom i 26 stotinki zaostatka. Na postolje se još popela i Amerikanka Lindsey Vonn koja je s novih 60 bodova smanjila zaostatak za Marijom Riesch u ukupnom poretku skijašica.

Riesch je nakon prve vožnje bila na desetoj poziciji, ali je u drugom nastupu napravila veliku grešku i završila kao 29. Najbolja njemačka skijašica još uvijek ima prednost od 38 bodova u odnosu na Vonn u borbi za Veliki kristalni globus. Četvrtu poziciju zauzela je Slovenka Tina Maze, a iza nje se plasirala Federica Brignone nakon što je bila druga u prvoj vožnji.

Jedina hrvatska predstavnica na stazi Black Course Sv. Petr Ana Jelušić nije se uspjela plasirati u drugu vožnju nakon što je u prvoj promašila vrata i nije došla do cilja.

Špindlerov Mlyn, veleslalom (Ž):
1. Viktoria Rebensburg (Njemačka) 2:15.22
2. Denise Karbon (Italija) + 1.26
3. Lindsey Vonn (SAD) + 1.45
4. Tina Maze (Slovenija) + 1.50
5. Federica Brignone (Italija) + 1.52
6. Julia Mancuso (SAD) + 1.81
7. Elisabeth Goergl (Austrija) + 1.91
8. Marlies Schild (Austrija) + 2.01
9. Manuela Moelgg (Italija) + 2.14
10. Michaela Kirchgasser (Austrija) + 2.38

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley13.03.2011. u 14:07
    sunarodnjakinju karbon? rebensburg je nijemica, a karbon talijanka
    Weasley