Zimski sportovi

Schild u vodstvu, Jelušić 22.

Vjekoslav Težak • subota, 12.03.2011.
Schild u vodstvu, Jelušić 22.
Foto: Kristijan Komarica

Češko skijalište na granici s Poljskom ovog je vikenda domaćin utrka Svjetskog Kupa za dame. Na rasporedu su tehničke discipline, a nakon jučerašnjeg veleslaloma, u današnjoj je prvoj vožnji slaloma ponovno najbolja bila Marlies Schild. Ana Jelušić nakon još jedne za nju razočaravajuće predstave ove sezone zauzima 22. mjesto sa zaostatkom od 2.32 sekunde iza vodeće Austrijanke.

U svom već prepoznatljivom stilu, na granici ispadanja u gornjem dijelu staze, ali zato izrazito preciznim i ritmičnim nastavkom, najbrža je ponovno bila Marlies Schild. Vodeća u ukupnom poretku slalomske discipline na taj je način potvrdila kako ozbiljno računa na osvajanje malog Kristalnog Globusa. Njena glavna konkurentica u tom nastojanju, Finkinja Tanja Poutiainen, doskijala je do cilja kao 8.

Odmah za vodećom Schild smjestila se njena kolegica iz reprezentacije, Kathrin Zettel. Omalena je Austrijanka vrlo preciznom i brzom vožnjom do cilja stigla sa svega 18 stotinki zaostatka.

Vezane vijesti

Već treća Šveđanka Pietilae-Holmner ima zaostatak veći od pola sekunde i vodit će veliku borbu za postolje sa skijašicama poput Tine Maze, Manuele Moelgg ili Veronike Zuzulove, sve redom smještene iza nje u poretku, ali i sa zaostatkom manjim od 30 stotinki.

Za razliku od svojih muških kolega gdje mogućnost da Ivica Kostelić ne osvoji veliki Kristalni Globus već zalazi i izvan sfera znanstvene fantastike, u ženskom se dijelu Svjetskog Kupa odvija prava drama. Lindsey Vonn je svoje jučerašnje treće mjesto i rezultat karijere u veleslalomu višestruko naplatila, jer je Maria Riesch velikom pogreškom u drugoj vožnji zauzela tek posljednje mjesto. Vonn je potajno priželjkivala kako i današnjim dobrim nastupom u slalomu može ostati puhati za vratom Riesch u poretku za ukupnu pobjednicu Svjetskog Kupa, gdje razlika iznosi 'mršavih' 38 bodova u korist Njemice.

Zasad se stvarno može konstatirati kako u Špindlerovom Mlinu voda ide na mlin Lindsey Vonn. Naime, Amerikanka je uspjela u svom naumu i odvozila bolju prvu vožnju od svoje glavne konkurentice Marie Riesch. Vonn trenutno zauzima 11. mjesto, a Njemica za nju ipak 'mršavo' 14.

Špindlerov Mlin, slalom, prva vožnja:
1. SCHILD Marlies AUT 50.02
2. ZETTEL Kathrin AUT +0.18
3. PIETILAE-HOLMNER Maria SWE +0.66
4. MAZE Tina SLO +0.72
5. MOELGG Manuela ITA +0.90
6. ZUZULOVA Veronika SVK +0.94
7. RIESCH Susanne GER +1.15
8. POUTIANIEN Tanja FIN +1.17
9. GIUS Nicole ITA +1.73
CURTONI Irene ITA +1.73
11. VONN Lindsey USA +1.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!