Zimski sportovi

Schild nedodirljiva

Vjekoslav Težak • subota, 12.03.2011.
Schild nedodirljiva
Foto: Dejan Popek

Niti crna staza sv. Petra u Špindleruvu mlinu nije ponudila pravu konkurenciju najboljoj slalomašici svijeta Marlies Schild. Austrijanka je u svakom slalomu ove sezone na kojem se pojavila na startu i došla do cilja ujedno bila i pobjednica, što je uistinu impresivan podatak. Današnjom je pobjedom ujedno osigurala i mali Kristalni Globus u toj disciplini.

Marlies Schild nastavlja svoju dominaciju u ženskom slalomu. Aktualna svjetska prvakinja iz Garmisch-Partenkirchena te pobjednica pet slaloma ove sezone još je jednom na sebi svojstven i vrlo uvjerljiv način došla do nove pobjede, ostavivši za sobom svoju prvu pratiteljicu i kolegicu iz reprezentacije Kathrin Zettel na 93 stotinke zaostatka. Danas treća Tina Maze zaostaje već više od sekunde, ali je uspjela izboriti postolje pretekavši treću iz prve vožnje, Šveđanku Pietilae-Holmner, koja se morala zadovoljiti četvrtim mjestom. Peta je Slovakinja Zuzulova, a iza nje su se smjestile dvije Talijanke – Manuela Moelgg i Irene Curtoni.

Uzevši u obzir 27 pobjeda u karijeri Marlies Schild stvarno je teško reći koja se staza i uspješna Austrijanka ne vole, ali ovo je ujedno bila njena druga uzastopna pobjeda u češkom skijalištu nakon natjecanja koje je tamo održano 2008. godine.

Vezane vijesti

Dodatni razlog za zadovoljstvo Schild će svakako pronaći u činjenici da će nastup na završnici sezone u švicarskom Lenzerheideu što se slaloma tiče proteći u revijalnom tonu. Naime, konačnu odluku o vlasnici malog Kristalnog Globusa u slalomu ove sezone zapečatila je Finkinja Tanja Poutiainen svojim neuvjerljivim nastupom te ostvarenim 9. mjestom u današnjoj utrci. Time je s novih 100 bodova Marlies Schild ujedno postala i vlasnica naslova ukupne pobjednice slalomske discipline.

Ana Jelušić je na kraju današnjeg slaloma ostvarila 23. mjesto, pokvarivši time svoj plasman iz prve vožnje za jedno mjesto. Međutim, Ana je imala i malu pomoć od svojih pratiteljica u poretku slalomske discipline pa je tako i ovim slabašnim rezultatom ostvarila pravo nastupa na završnici sezone u Lenzerheideu.

Ukoliko na kraju sezone Maria Riesch bude gledala kako Lindsey Vonn podiže veliki Kristalni Globus i kiti se naslovom ukupne pobjednice Svjetskog Kupa, imat će itekako mnogo razloga okrenuti svoj pogled prema češkom skijalištu i sa sjetom analizirati ovaj vikend i svoj nastup. Nakon jučerašnjeg razočaravajućeg posljednjeg mjesta u veleslalomu, Njemica je danas još jednom iz svog nastupa izvukla vrlo malo. Bolje rečeno, ništa. Svojim odustajanjem u drugoj vožnji današnjeg slaloma i 16. mjestom Lindsey Vonn omogućila je Amerikanki da joj se u poretku ukupne pobjednice Svjetskog Kupa približi na samo 23 boda. Riesch je sigurno očekivala mnogo više od ovog vikenda u Češkoj. Očekuje nas vrlo uzbudljiv rasplet završnice sezone u Lenzerheideu, gdje će svaki bod biti od velike važnosti.

Špindlerov Mlin, slalom, konačan poredak:
1. SCHILD Marlies AUT 1:43.85
2. ZETTEL Kathrin AUT +0.93
3. MAZE Tina SLO +1.16
4. PIETILAE-HOLMNER Maria SWE +1.56
5. ZUZULOVA Veronika SVK +1.57
6. MOELGG Manuela ITA +1.75
7. CURTONI Irene ITA +2.46

Svjetski Kup, Slalom:
1. SCHILD Marlies AUT 600
2. POUTIAINEN Tanja FIN 489
3. RIESCH Maria GER 420

Svjetski Kup, ukupan poredak:
1. RIESCH Maria GER 1678
2. VONN Lindsey USA 1655
3. MAZE Tina SLO 1003

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!