Košarka

Tomić i Kus pobjednici hrvatskih dvoboja

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.03.2011.
Tomić i Kus pobjednici hrvatskih dvoboja
Foto: Kristijan Komarica

U 25. kolu španjolskog prvenstva nije bilo promjena na vrhu. Slavili su i Barcelona i Real Madrid, s time da su Katalonci do bodova došli nešto teže...

Barcelona je pobjedu prednosti nad Real Madridom zadržala gostujućim slavljem kod Menorce. Premda su Katalonci u završnih deset minuta ušli u minusu, smogli su snage za konačni preokret i došli do dostatnih 78:73.

Domaćinima tako nisu pomogla ni 23 koša prvog strijelca Limonada, a Barcelonu su predvodili Navarro s 20 koševa i Anderson s 15, za čak 35 minuta koliko je proveo na parketu.

Real Madrid je bez većih problema nadjačao Alicante našeg Marija Stojića, koji je za 33 minute ubacio osam koševa, uz tri skoka. U pobjedi 80:62 Ante Tomić sudjelovao je s 12 koševa i pet skokova za 19 minuta igre te je tako s Mirotićem i Begićem podijelio titulu prvog strijelca Kraljevskog kluba.

U još jednom hrvatskom dvoboju Davor Kus je pobijedio Stanka Baraća, iako je naš centar bio učinkovitiji s 12 koševa, tri skoka i tri asistencije. Kus je za pobjednike (84:68) ubacio šest koševa uz jedan skok i dvije asistencije.

Bilbao Marka Banića uvjerljivo je poražen u Malagi kod Unicaje, a hrvatski je košarkaš ipak bio među boljima s učinkom od 13 koševa, pet skokova i jednom asistencijom. Baski nisu imali protuotrov za najboljeg igrača kola, Fitcha, koji im je ubacio 26 koševa, uz četiri skoka i četiri asistencije.

Cedevitin protivnik u četvrtfinalu Eurokupa, Estudiantes, ubilježio je pobjedu na svom parketu (83:73) protiv Granade, a Caner-Medley, na kojega će momčad Aleksandra Petrovića morati posebno paziti, postigao je 16 koševa.

ACB, 25. kolo:
Menorca - Barcelona 73:78
Real Madrid - Alicante 80:62
Valencia - Joventut 94:71
Valladolid - Lagun Aro 90:73
Unicaja - Bilbao Basket 92:72
Manresa - Gran Canaria 70:77
Estudiantes - Granada 83:73
Cajasol - Zaragoza 72:86
Fuenlabrada - Caja Laboral 84:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!