Nogomet

Čulo: "Dinamo želi skrenuti pozornost"

Sportnet • ponedjeljak, 14.03.2011.
Čulo: "Dinamo želi skrenuti pozornost"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iz NK Cibalije poslali su priopćenje kojeg potpisuje predsjednik Željko Čulo, a mi ga prenosimo u cijelosti.

S obzirom na medijske natpise kojima se naš klub proziva za loš odnos prema predstavnicima NK Dinama na subotnjoj utakmici u Vinkovcima, moramo reagirati i iznijeti neke činjenice.

Predstavnici NK Dinama imali su sve uvjete, koje ima jedan nogometni klub koji dolazi u gostovanje u naš grad i naš klub. Neugodno smo iznenađeni izjavama koje su mediji prenijeli i moramo reagirati i reći kako iznesene tvrdnje nisu istinite. Vjerojatno se radi o pokušaju skretanja pozornosti sa, u najmanju ruku, upitnog suđenja te loše igre NK Dinama, na izmišljenu "negostoljubivost" Uprave i djelatnika HNK Cibalije.

Neugodno sam iznenađen i izjavama predstavnika Dinama i nije mi jasno zašto su se ponijeli na ovaj način, zašto se nisu javili kada su stigli u Upravu kluba, kao što su činili svih dosadašnjih godina. Direktor HNK Cibalije Pero Perić u dva navrata pozvao je u ured Uprave (gdje su čekali predstavnici Uprave HNK Cibalije) predsjednika NK Dinama Mirka Barišića i direktora kluba Damira Vrbanovića, koji su bili ispred svlačionice. Obećali su nam dolazak i čekali smo ih do početka utakmice, no nisu se pojavili.

6000 gledatelja pljeskom je pozdravilo ulazak igrača i stručnog stožera NK Dinama na teren, ali nažalost tih 6000 ljudi gledalo je nepravdu na terenu i to je ono što udaljuje publiku s naših stadiona, pa i sponzore. Po prvi puta dogodilo nam se da su Ultrasi u vinkovački teren ubacili baklje, za što ćemo nažalost također biti kažnjeni. Sjećamo se predivne atmosfere na utakmici reprezentacije Hrvatske i Lihtenštajna i predivnih dekora na utakmicama Hrvatske nogometne lige u posljednje vrijeme, gdje su vinkovački Ultrasi bili primjer športskoga navijanja.

Ovakvo suđenje bilo je okidač koji nitko na stadionu nije mogao ravnodušno promatrati. Nažalost, povjerenik Lige Brezni disciplinskom sucu Krešimiru Vlajčeviću prijavit će našeg igrača Petra Tomića, koji je izjavio da je nogomet u Hrvatskoj umro aludirajući na loše suđenje, kao i na omalovažavanje i podcjenjivanje igrača Cibalije od strane sudaca, no nitko sigurno neće kazniti te iste suce, koji su poništili regularan gol Dine Kresingera i nisu dosudili penal. Isto tako glavni sudac Bruno Marić nije ovako prema Cibaliji postupio prvi puta, jer nismo zaboravili njegovo suđenje u utakmici protiv NK Varteksa, kada je igrač spomenutog kluba u našem šesnaestercu igrao rukom te na zaprepaštenje svih prisutnih na stadionu dosudio penal za NK Varteks, a to nije jedina utakmica u kojoj nas je oštetio.

Našem kapetanu Mariju Lučiću prebacuje se da je od Uprave dobio instrukcije za grubu igru te se tvrdi kako ga je kao igrača "stvorio" Dinamo što također ne odgovara istini. Mario Lučić je dijete Cibalije, koji je bio i kapetan mlade reprezentacije U21 te je tek nakon toga kao formirani igrač otišao u NK Dinamo. Jasno je kako Uprava Cibalije sigurno nije tražila grubu igru već smo se nadali pravom derbiju, kakve smo s Dinamom već igrali proteklih sezona i koji su proglašeni ljepoticama prvenstva.

Također, smatram da ovu situaciju ne treba ponovno povezivati sa kampanjom za predsjednika HNS-a i time tko je za koga glasovao, jer to je danas nebitno. Bitna je igra, bitan je nogomet i ponovno ponavljam najbitnije je nepristrano suđenje u skladu sa Pravilima nogometne igre.

Ukoliko je itko od predstavnika NK Dinama doživio bilo kakve neugodnosti tijekom utakmice, ja mu se ovom prigodom ispričavam, no isto tako očekujem ispriku gospodina Barišića za iznesene neistine od strane glasnogovornika NK Dinama Tomislava Marčinka na račun HNK Cibalije.

Predsjednik Uprave HNK Cibalije
Željko Čulo

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2011. u 10:20
    Krivo si ti tu shvatio...nisamo mi protiv Dinama kao kluba,njegovih navijaca itd. nego protiv povlastenog Dinama,Mamica i njegovih spletki ...zivio!
    Obrisan korisnik
  • Luminarc17.03.2011. u 10:13
    Dakle jos jednom. Vidim da ocito svatko zna sve o namjestanjima i da je najbolje informiran, jedino ja nemam te informacije. I da, vjerovao ili ne, ja zelim prvo vidjeti dokaze prije nego prosudim. Ovo sto se dogodilo na utakmici se zove lose sudjenje, ostalo su naklapanja, ali ako cemo po tome... [više na forumu]
    Luminarc
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 17:58
    procitao sam sve komentare i jednostavno ne mogu vjerovati koliko kretenčina ima(ne znam koju drugu rijec odabrati da ne budem bezobrazan) da tako mogu biti za dinamo i za maminja, a izjavljuju da su protiv njega! kako mozete bitako GLUPI!!?? niste bili na utakmici, citali ste iz mamicevih novina i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 17:40
    Covjece, jel moguce da ti zivis u takvoj zabludi..? u redu, imas svoje misljenje, ali da mozes tako mutavo rezonirati neke stvari to mi nije jasno! Marić - obična seoska džukela koja bi mamu svoju prodala za par eura....nema tu odnosa izmedu Cibalije i njega ili sta ti vec mislis s time reci...on... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 17:23
    idiote zabludeni, sta nisi dosao na utakmicu, pogledao sramotu i onda pametovao po forumima i kavama s prijateljima!! pogledao si jebeni hrt-ov sazetak u mamicevoj reziji i sad ti pametujes sta se nasi igraci bune!!!! nemoj molim te biti tako glup i naivan! ti se oslanjas na matea beusana i sta ce... [više na forumu]
    Obrisan korisnik