Nogomet

Tomo Šokota dvostruki strijelac

Borna Rupnik • četvrtak, 17.03.2011.
Tomo Šokota dvostruki strijelac
Foto: Dejan Popek

Bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota dva se puta upisivao u strijelce u dvoboju slovenskog prvenstva u Celju u kojemu je njegova Olimpija uzela sva tri boda...

Slovenci su u srijedu odradili 23. kolo domaćeg prvenstva, a jedan je hrvatski nogometaš postigao dva gola. Tomo Šokota, nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama, tako je dao svoj obol pobjedi ljubljanske Olimpije.

Na gostovanju u Celju momčad iz glavnog grada povela je početkom drugog poluvremena preko Lovrečiča, a Šokota je povisio na 2:0 s bijele točke u 56. minuti.

U bogatoj završnici utakmice Celjani su prvo smanjili na 2:1 preko Bezjaka, ali je Šokota ubrzo postavio konačnih 3:1 i potvrdio pobjedu Olimpije. U prvenstvu je tako došao do brojke od šest postignutih golova u 12 nastupa, a precizan je bio i svom jedinom nastupu u Kupu, također protiv Celja.

Na tablici slovenskog prvenstva vodi Maribor s 49 bodova ispred Domžala s 44, a Šokotina Olimpija drži četvrto mjesto s 31 bodom. Celjani su pretposljednji, a u leđa im gleda tek Primorje.

Slovensko prvenstvo, 23. kolo:
Celje - Olimpija 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!