Ostali sportovi

Rogini peto mjesto u Poreču

Maja Giljanović • četvrtak, 17.03.2011.
Rogini peto mjesto u Poreču

Loborikin Radoslav Rogina zauzeo je peto mjesto na devetom izdanju biciklističke utrke "Trofej grada Poreča" koja se u organizaciji "Meridiana–Kamena" vozila Poreštinom, a među 87 natjecatelja koji su u Zelenoj laguni došli do cilja najbrži je bio Slovenac Blaž Jarc.

Devetu godinu uzastopce Biciklistički klub "Meridiana-Kamen" iz Pazina je organizator "Trofeja grada Poreča", a ovogodišnje je 146 kilometara dugačko izdanje u završnom sprintu osvojio Slovenac Blaž Jarc (Adria Mobil) ispred momčadskog kolege Austrijanca Marca Hellera na drugom i sunarodnjaka Jure Zrimšeka na trećem mjestu.

Među 174 natjecatelja na startu se našlo i 14 Hrvata, od kojih devetorica nisu završila utrku: jak vjetar upleo je svoje prste u odustajanje okruglo polovice biciklista, a na popisu su među ostalima Tomislav Dančulović i Massimo Demarin iz BK Loborike, Igor Rudan, Domagoj Breznik i Marin Vučić iz BK Rijeke i Darko Krivanj, Nino Berta, Gordan Grgić i Pavao Roset iz BK Kalorije.

Petorku koja je došla do cilja u Zelenoj laguni čine Juraj Ugrinić iz Meridiana-Kamena na 55. mjestu i Loborikin kvartet Emanuel Kišerlovski na 72., Matija Kvasina na 49., Hrvoje Miholjević na 14. i najbolji Radoslav Rogina na petom mjestu. Rogina i Miholjević upisali su vrijeme identično Slovenčevom, Kvasina je za Jarcom zaostao 13 sekundi, a Ugrinić i Kišerlovski devet minuta i 42 sekunde.

24 sata ranije Jarc je, i to po treći put, osvojio i peto izdanje Memorijala Nevio Valčić u organizaciji BK Loborike. U dosad najbrojnijoj konkurenciji, među 169 natjecatelja iz osam država, 165 kilometara Jarc je prošao najbrže ispred prvih pratitelja sunarodnjaka Vladimira Kerkeza (Sava Kranj) i Talijana Angela Cicconea (San Marco). Bivši pobjednik (2009.) Demarin osvojio je 14. mjesto, a Kristijan Đurasek probio se u Top 10 na osmo mjesto.

Trofej grada Poreča:
1. Jarc (Slovenija, Adria Mobil) 3h27:52
2. Haller (Austrija, Adria Mobil)
3. Zrimšek (Slovenija, Sava)
...
5. ROGINA (Loborika)
...
14. H. MIHOLJEVIĆ (Loborika)
...
29. KVASINA (Loborika) +13
...
55. UGRINIĆ (Meridiana-Kamen) +9:42
...
72. E. KIŠERLOVSKI (Loborika) +9:42
...

Memorijal Nevio Valčić:
1. Jarc (Slovenija, Adria Mobil) 4h01:06
2. Kerkez (Slovenija, Sava Kranj)
3. Ciccone (Italija, San Marco)
...
8. ĐURASEK (Loborika)
...
14. DEMARIN (Loborika) +36
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!