Zimski sportovi

Kostelić: "Nadam se fer slalomu"

Sportnet • petak, 18.03.2011.
Kostelić: "Nadam se fer slalomu"
Foto: Bojan Koprivica

Ana Jelušić završila je u petak svoju slalomsku sezonu, a Ivica Kostelić se u subotu bori za Mali kristali globus u toj disciplini. Kao i posljednjih dana u Lenzerheideu - pod uvjetom da vremenski uvjeti to dopuste...

Na posljednjem ovosezonskom slalomu za skijašice naša Ana Jelušić zauzela je 25. poziciju, čime je zaokružila sezonu koju neće dugo pamtiti.

"Sezona je završila kako je i počela, s lošim rezultatima u Leviju i Aspenu. Poslije toga sam se cijelo vrijeme borila da ostanem među prvih 30, što nije bilo lako, jer su se uvjeti na stazi često mijenjali. Danas je sezona završena i od sutra već krećem s pripremama za iduću sezonu te se nadam da ću se uspjeti vratiti tamo gdje sam bila i prošle godine. Hvala Janici koja me u cilju prijateljski podržala", izjavila je Ana Jelušić poslije nastupa.

Vezane vijesti

No, hrvatski ljubitelji skijanja moći će još pratiti nastup Ivice Kostelića u subotnjem, posljednjem muškom slalomu. U ukupnom poretku ima 36 bodova prednosti ispred Jean-Baptista Grangea.

"Nadam se da će sutrašnja utrka slaloma biti fer, s obzirom da bi neki brojevi mogli imati prednost u odnosu na kvalitetu staze. Grange je sigurno izvrstan slalomaš, kao i ostalih četiri do pet vrhunskih slalomaša koji sutra mogu pobijediti. Naravno, priželjkujem rasplet u svoju korist i nadam se sportskoj borbi", najavio je Kostelić dan prije odluke.

Ivica se ove sezone već osladio Malim kristalnim globusom u kombinaciji te trećim mjestom u superveleslalomu, te je u Lenzerheideu sudjelovao u proglašenju najboljih: "Sretan sam trećim mjestom u superveleslalomu jer na početku sezone o tome nismo ni razmišljali. Mali kristalni globus u superkombinaciji sam osvojio ove sezone u relativno mladoj disciplini i manjem broju ukupnih utrka. Lijepo je bilo držati u ruci Mali kristalni globus nakon devet godina, kada sam ga osvojio u slalomu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2011. u 06:22
    Ian Zg - Slovenci imamo slabije uvjete, jer imamo puno manje novca za najbolje v proračunu skijanja. A zanimljivo je, što so i napomenuao - v biti imamo bolju ekipu u spustu, u slalomu su jedini Valenčič in Maze te donekle ( u rangu Ane ) Ferk. Nekad bili, nema više...kako kažu - koliko para -... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • IanZG19.03.2011. u 00:26
    Ah, ljudi očito ne shvaćaju da su jedni Kostelići, nemre Hrvatska imati 10 skijaša među top 25 na svijetu. Koliko Slovenci imaju dobrih slalomašica i slalomaša (da su toliko bolji od Ane), a kakve uvjete imaju.
    IanZG
  • Obrisan korisnik18.03.2011. u 22:59
    ma ajde više k vragu i s njezinim skijanje!!! Pa poskakuje ko neki klokan. Nek se sama financira ako hoće a lovu treba stavljat u mlađe kategorije pa nek skijaju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2011. u 21:45
    Jelušićku stavit pred dvije opcije: a) vlastito financiranje i nastavak po starom b) podrška saveza, novi trener (ne neki očuh) i ozbiljan rad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2011. u 20:54
    ana ostavi se skijanja,uhvati se manekenstava ili neceg na tv-u!
    Obrisan korisnik