Nogomet

Video: Strinić srušio Vukojevićeve Kijevljane

Borna Rupnik • nedjelja, 20.03.2011.
Video: Strinić srušio Vukojevićeve Kijevljane
Foto: Kristijan Komarica

U 22. kolu ukrajinskog prvenstva Šahtar je povećao svoju prednost na vrhu, zahvaljujući vlastitoj pobjedi i pogotku Ivana Strinića protiv Dynama iz Kijeva...

Ivan Strinić ove je zime dres Hajduka zamijenio onim Dnipra, a protiv kijevskog Dynama, drugoplasirane momčadi prvenstva, postigao je već svoj drugi pogodak za novi klub. Prvijenac je, podsjetimo, bio prekrasan udarac iz daljine u remiju s Tavrijom (2:2).

Na utakmici Dnipra i Dynama Strinić je bio jedini strijelac, a trenutak odluke zbio se u 50. minuti dvoboja, kada je naš nogometaš obradovao domaće navijače pogotkom nakon pravovremenog utrčavanja u kazneni prostor i precizne niske lopte u suprotni kut.

Strinić je igrao do 76. minute susreta, a Ognjen Vukojević odradio je cijelu utakmicu za goste iz glavnog grada.

Šahtar naših Darija Srne i Eduarda da Silve svoju je prednost na vrhu čuvao protiv Volyna. Pobijedio je 4:0, a pogotke su postigli Jadson, Mhitarjan, Teixeira i Moreno. Srna je kao kapetan igrao od početka do kraja, a Eduardo nije kandidirao za sastav.

Na tablici Šahtar vodi s 58 bodova, a najveći rival iz Kijeva ima 46. Strinićev Dnipro je četvrti s 40 osvojenih bodova.

Ukrajinska liga, 22. kolo:
Dnipro - Dynamo Kijev 1:0
Šahtar - Volyn 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 12:48
    super, bravo za strinića! treba nam dobar lijevi bek za repku.....sad imamo njega i čalu! ukrajinska liga nije nešto spekatakularna i 'razvikana', ali je puno jača od HNL-a. 2-3 godine u dnjipru, pa će lako u neki klub iz liga petice.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 10:38
    Koliko god Reić hvalia prodaju Strinića to je veliki promašaj Hajduka. Lijevih bočnih igrača je u Europi jako malo. A Strinić je jako kvalitetan igrač, ima fizički kapacitet, ima i tehničko znanje. I u Hajduku je bio fenomenalan pod Rejom, sve dok u novinama nisu počeli spominjati Lazio i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 03:01
    jel itko zna sto je sa eduardom?? zasto neigra u sahtaru?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2011. u 20:17
    Bravo Ivane ! samo tako...
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo20.03.2011. u 19:57
    Kaj radi na desnoj strani?! Jk.. Bravo!
    Dinaminjo