Nogomet

De Rossi i Balotelli ostali i bez poziva

Borna Rupnik • ponedjeljak, 21.03.2011.
De Rossi i Balotelli ostali i bez poziva

Talijanski izbornik Cesare Prandelli odlučio se odreći usluga Danielea de Rossija i Marija Balotellija zbog njihovih nedavnih poteza koji nisu u skladu s etičkim kodeksom o ponašanju reprezentativaca...

Italija će u nadolazećim danima odraditi kvalifikacijski dvoboj protiv izabrane vrste Slovenije te prijateljski dvoboj u Kijevu protiv jednog od domaćina Europskog prvenstva 2012. godine, momčadi Ukrajine.

Cesare Prandelli sastavio je popis kandidata, a na njemu nisu Romin vezni igrač Daniele de Rossi te napadač Manchester Cityja Mario Balotelli. Talijanski ih je izbornik odbio pozvati zbog lakta u lice Darija Srne na utakmici Šahtara i Rome te noge u prsa Gorana Popova na utakmici Manchester Cityja i Dynama iz Kijeva.

De Rossi je naknadno kažnjen s tri utakmice zabrane igranja u europskim klupskim natjecanjima, a Balotelli je zbog svog poteza isključen.

"Postoji etički kodeks i ja sam ga prekršio svojim groznim potezom, kako je i prikazano u medijima. Nadam se da ću se uskoro vratiti u igrački kadar Italije", prihvatio je De Rossi svoje izostavljanje.

Prandelli je po prvi puta pozvao veznog igrača Cesene, Marca Parola, a na popisu su mu sljedeći igrači:

Buffon (Juventus), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Genoa), Gastaldello (Sampdoria), Maggio (Napoli), Ranocchia (Inter), Santon (Cesena), Aquilani (Juventus), Marchisio (Juventus), Mauri (Lazio), Montolivo (Fiorentina), Motta (Inter Milan), Nocerino (Palermo), Parolo (Cesena), Cassano (Milan), Gilardino (Fiorentina), Giovinco (Parma), Matri (Juventus), Pazzini (Inter) i Rossi (Villarreal).

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 22:42
    obrana i napad prolaze,ali veza šteka čak i kad bi svi bili pozvani i zdravi,Italija nažalost niti u mlađim selekcijama nema pravog klasnog veznjaka koji bi mogao postati svjetska klasa,Pirlo više nije što je bio,a nasljednika kao kreatora nema iako se nekad za Cigarinija govorilo kao o nasljedniku... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 20:44
    auuuuuuuu jesu jaki,od ovih ce se sigurno svima zatresti gace ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 20:15
    del piero?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 19:37
    mislim da bi u ovom trenutku ipak trebao biti pozvan i Di Natale s obzirom na formu,bez obzira na pokušaj pomlađivanja reprezentacije
    Obrisan korisnik
  • Wilson21.03.2011. u 18:06
    samo rossi ne igra u serie a.
    Wilson