Nogomet

Bilić: "Idemo spremni, opasni, ali i oprezni"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 21.03.2011.
Bilić: "Idemo spremni, opasni, ali i oprezni"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska u subotu gostuje u Gruziji, a Slaven Bilić ističe da će naša momčad biti spremna za sve što je dočeka u Tbilisiju. Mladen Petrić nada se mjestu u sastavu, a Vedran Runje stigao se i našaliti na račun svojih godina...

Nakon jesenskog dijela kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine, izabranici Slavena Bilića spremaju se za put u Gruziju, gdje će ih dočekati vrlo motivirani, a čini se i oslabljeni domaćini.

Slaven Bilić: "Nisam puno razmišljao o 50. utakmici na izborničkoj klupi. Nisam to očekivao, ali nije ni toliko važno, važno je zadržati ove šanse za odlazak na Europsko prvenstvo".

"Gruzija je momčad s dva lica. Znaju se nadigravati, ali bilo je situacija u kojima su preskakali igru. Međutim, to neće presuditi, mi ćemo biti spremni, opasni, ali i oprezni, bez obzira što smo čuli da im neće igrati Ananidze, jedan od najboljih igrača. Ne opterećujemo se previše njihovim zdravstvenim stanjem", izjavio je izbornik Bilić, najavivši da je moguć i Eduardov nastup.

Bilić se osvrnuo i na stanje travnjaka koje će dočekati naše nogometaše: "Gruzijski nogometni savez nam je dao svoju riječ da će poraditi na tome da travnjak bude ravan i podrezan".

Hrvatski izbornik imat će i neke slatke brige oko sastava jer su mnogi naši igrači u dobroj formi, prije svega napadači. Mladen Petrić došao je na okupljanje sa subotnjim hat-trickom iza sebe. "Ne mogu znati hoće li to biti dovoljno za udarnu postavu, kod nas je uvijek oštra konkurencija u napadu, izbornik će odlučiti".

Mladen Petrić: "Nitko nema pravo osuđivati Gavranovića, u Švicarskoj je proveo cijeli život. To je privatna odluka, bez obzira što smo Rakitić i ja prošli isti put i odabrali drukčije. Razumijem ga, njemu je bilo i teže nego nama, a možda je i HNS malo zakasnio".

"Što se HSV-a tiče, i mi se sami pitamo što se može očekivati od nas. Nadam se da ćemo plasmanom u Europsku ligu spasiti svoju sezonu", dodao je Petrić.

Vratar Vedran Runje u Francuskoj se sa svojim Lensom bori za ostanak u ligi, a postavlja se pitanje i njegove budućnosti među žuto-crvenima: "Ugovorom sam vezan još godinu dana, ali teško bi mi pao put u drugu ligu, bez obzira što sam ostajao u Lensu iz brojnih razloga".

"Na nekim sam utakmicama branio vrlo dobro, a koliko ću još braniti ovisi koliko ću biti spreman na odricanja. U usporedbi s Lehmannom i Van der Sarom, ja sam još uvijek kadet", našalio se Runje, "a možda napokon s 40 godina i potpišem neki veliki ugovor".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2011. u 17:00
    Mislim da je najbitnije samopouzdanje i dobra klima unutar momcadi onda je sve lako, jer imamo kvalitetu a iskustva je sve vise! S ovakvom Hrvatskom moramo gledati naprijed i vjerovati u nova tri boda. Ako budemo igrali nasu igru slicnu Spanjolskoj onda nema zime :) Moze i Bilic pogoditi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • :))22.03.2011. u 20:03
    tamerlan... gruzija ti je jedna mala zemljica koja je igrala nerijeseno sa Kamerunom, Grckom, Izraelom, Latvijom, i pobijedila Sloveniju. Slazem se da bi Hrvatska s obzirom na kvalitetu tima i igraca trebala pobijediti ali ne pobijedjuje uvijek bolji sto smo jako dobro vidjeli iz primjera s... [više na forumu]
    :))
  • Obrisan korisnik22.03.2011. u 11:45
    ma kakva gruzija, kakvi bakrači....ako ih nismo ustanju oderati, nemamo što tražiti na EP-u. gdje igraju njihovi igrači?? kakva gruzija.....nemojte stalno raditi alibije (tipa: danas svi igraju nogomet) prije nego utakmica uopće počne.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2011. u 02:05
    nane, vrline i mane :) ja vjerujem u vrline, i iako se inace ne kladim mislim da cu cak i izdvojiti koji dinar na nasu pobjedu jer stvarno mislim da je samopuzdnje i kohezija unutar momcadi velika, vecina igraca je na svom maksimumu i mislim da bilic koju god postavu da odabere da nemoze... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 23:51
    hitno organizirat akciju"dajmo izborniki da kupi zilete"...
    Obrisan korisnik