Košarka

Baždarić: "Možemo se nositi s Estudiantesom"

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.03.2011.
Baždarić: "Možemo se nositi s Estudiantesom"
Foto: Kristijan Komarica

Pred košarkašima Cedevite nalazi se prvi dvoboj četvrtine finala Eurokupa. U Draženov dom stiže Estudiantes, druga španjolska momčad protiv koje će Cedevita odmjeriti svoje snage. Strateg zagrebačkog sastava, Aco Petrović, uoči povijesnog susreta osvrnuo se na probleme koje muče njegov sastav, ali i istaknuo kako bi u takvoj situaciji bio zadovoljan i minimalnim porazom...

Petrović se u uvodu najave zagrebačke utakmice okrenuo isticanju najbolje strane današnjeg protivnika. "Riječ je o momčadi koja ima deset vrhunskih igrača koji se izrotiraju u prvom poluvremenu, dok u drugom igraju oni najraspoloženiji." Madridski sastav predvodi američko krilo Nik Caner-Medley, no domaćin se uzda u taktiku koja je donijela pobjede nad Gran Canarijom.

"Estudiantes je defenzivno sličan Gran Canariji s kojima smo odigrali dvije dobre utakmice i upisali dvije pobjede. Sličnost se posebno odnosi na branjenje pick igre koja je jedno od naših najjačih oružja."

Motiv je velik, prilika je ovdje, a očekuje se i puna dvorana. Ipak, određene probleme stvaraju ozljede u centarskoj liniji. "Corsleya Edwardsa nema, a Vukušić će odigrati bez odrađenog treninga. To su veliki problemi, ali došli smo do četvrtfinala i kroz ovih 40 minuta želimo produžiti nadu u prolazak dalje." Kada se tome pridoda i izostanak Andrije Žižića koji nema pravo nastupa u Eurokupu, Petrović otkriva kako uoči uzvrata ne bi bio nezadovoljan niti minimalnim porazom.

"Ako već ne ostvarimo neku opipljiviju razliku bitno je da se sve ne riješi već u prvom susretu. Mi smo navikli igrati u gostima gdje redovito pružamo dobre partije. Nekoliko poena prednosti ili zaostatka je prihvatljivo, bitno je samo da u Španjolsku ne odemo sa 20 poena zaostatka i da četvrtfinale ne bude razriješeno već nakon prvih 40 minuta."

"Pred nama su dvije velike utakmice. U Eurokupu smo već napravili vrhunski posao i sve što dodatno napravimo bit će veliki plus za nas. Bez obzira na probleme s ozljedama, mislim da se možemo nositi s Estudiantesom. Mi ćemo naravno dati sve od sebe, a nadam se da će i publika doći u velikom broju te nam dati dodatnu snagu u pokušaju da izbacimo Španjolce", istaknuo je važnost podrške s tribina kapetan Marino Baždarić, a da je sve otvoreno smatra i Damjan Rudež.

"Čast nam je biti među osam najboljih momčadi, sve redom vrhunskih. Već smo odavno nadmašili očekivanja u ovom natjecanju, a u naredne dvije utakmice sve je otvoreno. Već smo pokazali da možemo napadački odigrati sjajno te se nadam sličnoj igri i protiv Estudiantesa. Naravno, ako želimo ostvariti dobar rezultat, tome trebamo pridodati i kvalitetnu obranu jer se radi o vrhunskoj španjolskoj momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 12:52
    Cedevita go go go!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 11:55
    šteta što nema Edwardsa, sa njime i Žižićem zajedno bi bilo puno lakše. Mada, realno utakmice najviše zavisi od šuta Cedevite. Baždarić, Wight i Rudež, svaki od njih zna pogađati trice u serijama, ako "uđu u šut" bar dvojica, Cede ima velike šanse
    Obrisan korisnik