Košarka

Lupa promotion bez bijele zastave

Sportnet • petak, 25.03.2011.
Lupa promotion bez bijele zastave

U dvorani u Trnskom održana je tiskovna konferencija povodom drugog uzastopnog sudjelovanja Lupe promotion, košarkašica iz Novog Zagreba, na završnom turniru Kupa Hrvatske.

U najavi polufinalne utakmice protiv Gospića, trener Vladimir Ivanković je istaknuo: "Ždrijeb nas nije mazio ni ove godine, tako da ćemo se već drugi put u dvije godine u polufinalnoj utakmici susresti s aktualnim prvakinjama, osvajačicama Kupa i jedinim našim euroligašem, ekipom Gospić Croatia osiguranje. Koliko god je naš plasman, kao drugoligaša, prošle godine na Final Four bio iznenađenje, toliko se ove sezone to od nas očekivalo"

"Smatramo ovaj plasman uspjehom, ponovno smo među četiri najbolje ekipe. Sutra nas očekuje težak meč, s Gospićankama smo igrali tri puta ove sezone, sva tri puta su nas pobijedile. Igraju netipičnu košarku, s puno tranzicije, puno šuta i puno pickova na lopti, što njihova vanjska linije izuzetno dobro koristi. Najveća nam opasnost prijeti od Jamajčanke Ried, Amerikanke Maslowski te hrvatskih reprezentativki Mandir i Ivezić. Taj četverac nam je u posljednjoj utakmici zabio preko 80 poena - od 98 poena cijele ekipe Gospića", nastavio je Ivanković.

"Ukoliko uspijemo u nakani da što duže igramo koš za koš, spriječimo njihovu tranziciju te svedemo naše 'crne rupe' na minimum, mislim da možemo odigrati ravnopravno. Za pobjedu će trebati i malo sreće. Imamo malo problema s ozljedama, ali ne predajemo se unaprijed. Gospić je svakako favorit", zaključio je trener Lupe.

Irena Čunčić, na kojoj je, nakon ozljede Jovane Vukoje, ostao najveći teret igre na vanjskim pozicijama, dijeli mišljenje svojeg trenera: "Radili smo dobro u zadnje vrijeme. Prošla utakmica u Gospiću nam je pokazala da možemo s njima, međutim, imali smo sedam minuta izrazito loše igre u kojoj su se one odvojile. Očekujem da ćemo odigrati hrabro i pošteno, a uz malo sreće možemo do pobjede. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe".

Britany Miller, igračica koja je u posljednjoj utakmici s Gospićem odigrala maestralno i stvarala najviše problema Ličankama s 34 poena i devet skokova, očekuje dobru utakmicu: "Da, vjerujem da će ovog puta trener Gospića obratiti veću pažnju na obranu na unutarnjim pozicijama, ali tada će više prostora imati moje suigračice na bekovskim pozicijama. Ukoliko lopta bude išla dovoljno brzo, možemo otvoriti dosta šuteva i ulaza. Moramo posebnu pažnju posvetiti njihovoj vanjskoj liniji i netipičnoj igri s puno pick and rolla, a ako tu uspijemo parirati, naše šanse će rasti".

U ekipu Lupe se nakon stanke zbog ozljede vraća Ana Čačić, prvi playmaker ekipe iz Novog Zagreba.

U prvom polufinalu sastaju se Šibenik Jolly JBS i Medveščak, s početkom u 17:30 sati. Gospić CO i Lupa promotion Novi Zagreb na teren će u 20 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!