Nogomet

Club Brugge kupio raspucanog Belgijca

Borna Rupnik • subota, 26.03.2011.
Club Brugge kupio raspucanog Belgijca
Foto: Kristijan Komarica

Club Brugge, momčad za koju trenutačno nastupa i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, od sljedeće će sezone biti jači za jednog belgijskog napadača...

25-godišnji Björn Vleminckx ove sezone pruža sjajne igre u nizozemskom prvenstvu, koje su mu omogućile i povratak u Belgiju, a njegov će NEC iz Nijmegena dobiti najveću odštetu u povijesti kluba.

Naime, belgijskog je napadača kupio Club Brugge za 3,3 milijuna eura, a transfer će biti realiziran ovoga ljeta, na početku prijelaznog roka. Björn Vleminckx je dolazak u Club Brugge dogovorio kao prvi strijelac nizozemskog prvenstva, za NEC je protivničke mreže ove sezone pogađao već 18 puta.

Björn Vleminckx je omladinsku školu prošao u Beverenu, potom je nastupao za Oostende i Mechelen, a za NEC je potpisao 2009. godine. U Club Bruggeu će ostati sve do 2016. godine.

"Club Brugge želi opet postati prvak Belgije, a ja želim igrati za trofeje. Nije bilo teško odlučiti se na ovaj potez, sve mi savršeno odgovara i dat ću 200 posto od sebe. Nadam se da ću igrati važnu ulogu za svoj novi klub", izjavio je budući stanovnik Bruggea.

Znači li ovaj transfer da su čelnici Club Bruggea uistinu blizu prodaje hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koji je ove sezone za svoju momčad ubilježio 16 golova i osam asistencija, pokazat će vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2011. u 16:52
    ovoga bi Mamic prodao za bar 10 milijuna
    Obrisan korisnik