Košarka

Tomić dobio, Stojić izgubio u zadnji čas

Borna Rupnik • ponedjeljak, 28.03.2011.
Tomić dobio, Stojić izgubio u zadnji čas

Čak su tri utakmice ACB lige odlučene u posljednjim trenucima, a od hrvatskih košarkaša priliku na parketu nije dobio tek Stanko Barać. Ostali su ostvarili vrlo slične učinke...

Košarkaši Barcelone i Real Madrida zadržali su se na istom razmaku na čelu poretka španjolskog prvenstva. Do slavlja u 27. kolu znatno je teže došao Kraljevski klub, koji je tek ubačajem raspoloženog Sergia Llulla (ukupno 19 koševa) nadjačao Gran Canariju, nakon neprestanog vodstva gostiju.

Hrvatski reprezentativac Ante Tomić dobio je 19 minuta i iskoristio ih za devet koševa, pet skokova i jednu asistenciju. Barcelonu su kod Manrese do osjetno lakšeg slavlja vodili Grimau, Vazquez i Lakovič.

Alicante Marija Stojića pao je u posljednjoj sekundi košem Joventutovog Robinsona, a naš je košarkaš za 25 minuta postigao osam koševa, uz tri skoka i jednu asistenciju. Alicanteu nije pomoglo ni 28 koševa Doellmana, a Jovetut je predvodio Tomas s 25.

Košem u posljednjoj sekundi odlučena je i utakmica Menorce i Caje Laboral, a junak je bio Mirza Teletović. Stanko Barać nije nastupio na toj utakmici. Najefikasnija momčad kola bio je Estudiantes, Cedevitin protivnik u Eurokupu, koji je sve dileme oko pobjednika u dvoboju riješio u prvom dijelu, a najbolji je bio Asselin s 21 košem i šest skokova.

Marko Banić bio je strijelac deset koševa u pobjedi Baska nad Granadom, a Davor Kus je u gostujuće slavlje Fuenlabrade ugradio osam ubačaja, jedan skok i dvije asistencije.

Na tablici vodi Barcelona s 23 pobjede, a Real Madrid ima dvije manje. Do osmog mjesta poredali su se Valencia, Caja Laboral, Bilbao i Valladolid te Unicaja i Fuenlabrada s 15 pobjeda, a prvi im pratitelji imaju jednu manje. Na dnu su Granada i Menorca sa samo pet pobjeda.

ACB, 27. kolo:
Valencia - Lagun Aro 84:75
Joventut - Alicante 75:73
Valladolid - Unicaja 64:78
Real Madrid - Gran Canaria 74:73
Bilbao Basket - Granada 85:68
Manresa - Barcelona 64:72
Estudiantes - Zaragoza 106:89
Menorca - Caja Laboral 76:77
Cajasol - Fuenlabrada 72:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!