Nogomet

Video: Gyan obradovao Ganu na Wembleyju

Borna Rupnik • utorak, 29.03.2011.
Video: Gyan obradovao Ganu na Wembleyju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Engleska je nakon kvalifikacijske pobjede nad Walesom odigrala i prijateljsku utakmicu protiv Gane, u kojoj je goste poraza spasio Asamoah Gyan u posljednjim trenucima...

U zanimljivom prijateljskom ogledu odigranom na Wembleyju Engleska i Gana odigrale su neriješeno, 1:1. Engleski izbornik Fabio Capello na teren je poslao prilično šarenu postavu nakon što je kući poslao više svojih prvotimaca.

Svoju je priliku u udarnoj postavi dobro iskoristio Andy Carroll, novi i skupo plaćeni napadač Liverpoola, koji je u 43. minuti iskoristio loptu Stewarta Downinga za vodstvo Gordog Albiona. Bio mu je to prvi gol za reprezentaciju, u drugom nastupu.

Imale su obje momčad svoje prilike za pogotke tijekom cijelog susreta, ali mreže se nisu tresle sve do sudačke nadoknade. Tada je ganski napadač, igrač Sunderlanda, Asamoah Gyan, prošao kroz obranu domaćina i obradovao oko 20.000 prisutnih simpatizera Gane na stadionu.

Junak portugalske pobjede nad Fincima bio je Ruben Micael, vezni igrač Porta, koji je s dva pogotka riješio utakmicu. Prvi je postigao u desetoj minuti, a konačni je rezultat postavio 71. minuti.

Prijateljske utakmice:
Engleska - Gana 1:1
Portugal - Finska 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • IanZG30.03.2011. u 00:44
    Iznimno mi je drago što je utakmica ovako završila, Carroll zabio, a Gana izvukla remi, svaka im čast, Gyan je sjajan igrač, nadam se da neće ostati zapamćen po onom promašenom penalu, ima puno više u njemu :)
    IanZG
  • hanson30.03.2011. u 00:25
    20000 navijača gane na Wembleyju?! Svaka čast, očito da je mnogima kao i meni gana prirasla srcu igrom na dva zadnja svjetska prvenstva, a vidim i dosta bijelaca među ganskim navijačima. Gyan je sjajan i bit će još bolji za 3 godine u brazilu
    hanson