Nogomet

Nesloga oko Splita i Šibenika

Bernard Jurišić, Lovro Štrbinić • petak, 01.04.2011.
Nesloga oko Splita i Šibenika
Foto: Duje Bonačić

Reprezentacija je iza nas, vraćmo se starom, dobrom HNL-u. Pred nama je 23. runda, a dvojica Sportnetovih novinara pokušala su pogoditi tko će se radovati, a tko tugovati ovog vikenda...

Lokomotiva - Split

Lovro Štrbinić: Igrači Lokomotive neće imati lagan zadatak jer im u goste dolazi odlično posložena momčad Splita kojoj je jedna od glavnih prednosti igra na rezultat. Klub s Kajzerice mora početi pobjeđivati ako se ne želi vratiti tamo odakle je prije dvije sezone došao, ali prema dosad viđenom teško će Kruno Jurčić iznenaditi iskusnijeg kolegu na klupi Splita. Gosti bi se tako mogli osladiti još jednom pobjedom u Metropoli i još malo više učvrstiti na željenoj trećoj poziciji.

Prognoza: Pobjeda Splita (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Lokomotivi gori pod nogama i svaki bod može im produžiti prvoligaški život i na narednu sezonu. Ni Split nije bez ambicije, kad im se već pružila prigoda za Europu "crveni" će sve napraviti kako bi je i osigurali. Plan je do kraja osvojiti sve bodove kod kuće, a s gostovanja donijeti poneki bod. Prilika je u praznom Maksimiru.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 19-21)

Šibenik - Hrvatski dragovoljac

Lovro Štrbinić: Susret na Šubićevcu važan je za rasplet u donjem dijelu ljestvice. Šibenčani su s dvije vezane pobjede pobjegli iz najugroženije zone i sad dvoboj s HD-om doživljavaju kao priliku da se približe sredini tablice. Imaju manjih problema s ozljedama nego inače, a uz neupitni motiv dobili su potrebnu dozu samopouzdanja posljednjim rezultatima. Hrvatski dragovoljac također živi lijepe dane jer je proljeće donijelo renesansu u Siget i deset bodova iz četiri utakmice, ali pozitivni niz mora negdje i stati.

Prognoza: Pobjeda Šibenika (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Dragovoljci su u proljeće ušli furiozno, kao da im je rasterećenje briga oko opstanka donijelo olakšanja. Znaju da će se dogodine vratiti među drugoligaše, pa su pod vodstvom Davora Mladine odlučili barem na proljeće ostaviti nekakav trag. I Šibenčani su napokon spojili dvije pobjede i s tri boda se žele otisnuti prema sredini. Remi se čini najrealnijim, iako pobjeda domaćina ne bi bila iznenađenje.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 19-21)

Osijek - Inter

Lovro Štrbinić: Iako ove sezone Inter ostavlja mnogo bolji dojam od osječkog prvoligaša teško da će do punog plijena u Slavoniji. Ekipa pod vodstvom Branka Karačića broji niz talentiranih pojedinaca koji su u situaciji da im samo pobjeda osigurava bijeg iz neugodne pozicije nedaleko opasne zone. Inter je svoje brige oko ostanka riješio i pomalo iznenađujuće se našao u prilici da se bori za treće mjesto, koje bi mu nakon ovog gostovanja moglo biti ipak nešto dalje.

Prognoza: Pobjeda Osijeka (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Inter je slično raspoložen kao i "dragovoljci", i oni su odavno prebrinuli sve brige oko opstanka i sad se odlučili malo igrati. Ilija Lončarević opet dokazuje da mu nema do Zaprešića i da nigdje ne može koliko može tamo. No, Osijek je u ugroženoj zoni i sve osim pobjede bit će veliko razočaranje. Pritisnuti domaćini ili opušteni gosti? Ipak bih rekao Osijek.

Prognoza: Pobjeda Osijeka (dosadašnji omjer 19-21)

Istra 1961 - Zadar

Lovro Štrbinić: Katastrofalan nastavak sezone Puljana doveo je do smjene na njihovoj klupi i u Istru vratio Igora Pamića. Bolji debi novi trener nije mogao ni poželjeti jer na stadion Aldo Drosina dolazi najlošiji gost lige i pravo je vrijeme da Istra ostvari prvu pobjedu na novom stadionu. Domaćine bi mogla sputati jedino važnost utakmice budući da se svakim novim neuspjehom približavaju 2.HNL, dok bi gosti mogli postaviti igru na bod i čekati neku kontru pokraj dosad neuvjerljivog zadnjeg reda Puljana.

Prognoza: Pobjeda Istre 1961 (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Poznavajući trenerski stil Igora Pamića, nema šanse da se svlačionica Istre nije "razdrmala" u ovih 48 sati koliko on boravi u njoj. Puljani su u teškoj situaciji i njihov put prema opstanku je dug i neizvjestan, a ne pobijede li Zadar vjerojatno i nemoguć. Izbjegnu li poraz Zadrani će pomoći i sebi, ali i svima oko sebe na ljestvici, jer će uz "dragovoljce" vjerojatno i Istru vratiti u niži rang. Ipak, prednos Pamićevom "ludilu".

Prognoza: Pobjeda Istre 1961 (dosadašnji omjer 19-21)

Hajduk - Rijeka

Lovro Štrbinić: Poraz na Maksimiru i vjerojatni oproštaj od borbe za naslov mogli bi nešto umanjiti želju i požrtvovnost kod Hajdukovih prvotimaca, ali iz tabora Splićana dolaze vijesti da će maksimalno motivirani odraditi ostatak prvenstva. Vidjet ćemo to već u poljudskom okršaju s neugodnom Rijekom kojoj je obrambena igra zasad jača strana i koja bi mogla dobro namučiti bile. Bit će ovo i još jedna prilika da se barem jedan Sharbini dokaže protiv bivšeg kluba, koji bi trebao natrag u Rijeku bez bodova.

Prognoza: Pobjeda Hajduka (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Rijeka Hajduku nije toliko opasna na Poljudu, koliko na Kantridi, no jadranski okršaji uvijek nose neku dodatnu draž. Splićani su lišeni pritiska borbe za naslov prvaka, pa ćemo vidjeti hoće li ih u takvoj situaciji noge bolje slušati. Riječani nisu među najugroženijima na ljestvici, ali bi im svaki bod s Poljuda značio i više od matematike. Scoria je znao s Poljuda odlaziti kao pobjednik, ali Rijeka zadnjih godina ne baš. Izbjegnu li poraz priredit će iznenađenje.

Prognoza: Pobjeda Hajduka (dosadašnji omjer 19-21)

Cibalia - Varaždin

Lovro Štrbinić: Izuzetno zanimljiv dvoboj koji nas uskoro očekuje i u polufinalu hrvatskog kupa. Možda će treneri sakriti neke svoje adute pred nadolazeće važnije dvoboje, ali to je manje vjerojatno jer i ovaj dvoboj može donijeti mnogo jednima i drugima. Gosti su dosad više plijenili igrom nego rezultatskim učinkom, ali to se može opravdati mladošću, dok se Vinkovčani na proljeće muče s domaćim dvobojima, pa pretpostavljamo da bi tako moglo biti i ovaj put. Drugim riječima, podjela bodova zvuči kao najrealniji ishod.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Cibalia i dalje sanja Europu, no proslave pobjeda u posljednje vrijeme nisu vinkvačka svakodnevica. Mladi i poletni Varaždinci s okupljanja raznih reprezentativnih selekcija doći će s motivacijom da se zadrže u sredini ljestvice i ne bi me iznenadilo da kraj Bosuta završe neporaženi.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 19-21)

Slaven Belupo - Karlovac

Lovro Štrbinić: Dvoboj je ovo kluba koji je u sezonu ušao s razmišljanjem o novom izlasku u Europu, a sad se bori za ostanak i kluba koji je ima nešto skromnija očekivanja, ali sad ima nešto veću bodovnu zalihu. Obje ekipe su nedavno promijenile trenera, a mnogo veći ulog je kod domaćina kojima je ovo jedna od posljednjih da se pomaknu na tablici prema gore, gdje po kvaliteti igračkog kadra i pripadaju. Događaji u i oko NK Karlovac mogli bi ostaviti traga i na momčadi, pa bi Koprivničani mogli konačno priuštiti malo veselja svojim navijačima.

Prognoza: Pobjeda Slaven Belupa (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Strašan je pogled na ljestvicu iz koprivničkog kuta, već čitavo desetljeće Slaven nije bio u ovako neugodnoj situaciji. Tim više što mu se prije početka sezone predviđalo prvo mjesto uz nedodirljivi Hajduk/Dinamo tandem. Izostane li pobjeda u ovom kolu, upalit će se sirene za uzbunu. Srećom po "farmaceute", u goste im stiže raštimani i posvađani Karlovac, kojeg ćemo prvi put u prvoj ligi gledati bez svog "amblema" Igora Pamića.

Prognoza: Pobjeda Slaven Belupa (dosadašnji omjer 19-21)

Zagreb - Dinamo

Lovro Štrbinić: Nakon pobjede u derbiju Dinamo ne treba ići daleko na gostovanje jer ih sljedeće kolo vodi u Kranjčevićevu. Lišeni pritiska borbe za naslov, od kojeg ih samo čudo može odvojiti, mogli bi pokazati znatno lepršaviju i efikasniju igru i bez problema svladati Zagreb. Momčad Luke Pavlovića nije na proljeće pokazala uvjerljivu igru unatoč solidnim rezultatima i svaki ishod osim pobjede kvalitetnijeg kluba bio bi veliko iznenađenje.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 4-12)

Bernard Jurišić: Zagrebaši iz godine u godinu prijete Dinamovcima u gradskim okršajima, no rijetki su njihovi međusobni uspjesi. "Crveni" će imati motivaciju, ali imaju li kvalitetu? Dinamo je u derbiju riješio pitanje prvaka i protiv Zagreba će Halilhodžić moći isprobavati različite solucije i rješenja. Rezultat svejedno neće patiti, kažem ja.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 19-21)

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ronny198701.04.2011. u 21:57
    "Zagrebaši iz godine u godinu prijete Dinamovcima u gradskim okršajima, no rijetki su njihovi međusobni uspjesi. "Crveni" će imati motivaciju, ali imaju li kvalitetu?" 1. zagrebaši su  u  međusobnim ogledima bolji od dinama u zadnje 3-4 sezone 2. zagreb je još uvijek bijeli, i dinamovi... [više na forumu]
    ronny1987
  • Obrisan korisnik01.04.2011. u 16:55
    "Rezultat svejedno neće patiti, kažem ja." hahah, Jurišiću kralju :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2011. u 16:04
    znači samo lupit kontra ovog što Lovro igra i pare su u džepu :)
    Obrisan korisnik
  • bbbroman01.04.2011. u 15:43
    Ovo za pobjedu Hajduka je isto šala za 1. april ili? :)
    bbbroman