Nogomet

Mladina: ''Veći pritisak je na Šibeniku''

Damir Žbulj • petak, 01.04.2011.
Mladina: ''Veći pritisak je na Šibeniku''
Foto: Davor Sajko

Hrvatski dragovoljac dijeli prvo mjesto s Dinamom. Ne, nije ovo još jedna prvotravanjska šala, nego, gledajući samo četiri odigrana proljetna prvenstvena kola, od mogućih 12 bodova Crni su osvojili njih deset. Identičnim učinkom može se pohvaliti još samo zagrebački Dinamo...

Igrače Hrvatskog dragovoljca u subotu u Šibeniku očekuje prvenstveni dvoboj 23. kola 1. HNL. Domaći su, poput Dragovoljaca , još uvijek neporaženi u proljetnom nastavku prvenstva te nas na Šubićevcu sigurno očekuje zanimljiva utakmica.

Mladi vezni igrač Hrvatskog dragovoljca Filip Jazvić ovako vidi subotnji susret sa Šibenikom: ''Naravno, nakon ovakvih rezultata atmosfera u ekipi je odlična. Dobro igramo i svi smo u dobroj formi. Postali smo prava ekipa, prava klapa, a to dokazuje i da smo drugi, odmah uz bok Dinamu, po učinku u proljetnom dijelu prvenstva. Mislim da nam je ovo gostovanje u Šibeniku možda i najteža utakmica u nastavku sezone. Oni su opasni na svom terenu, dobri su iz prekida, ali i mi smo dobri pa možda i bod ne bi bio tako loš u ovom trenutku.''

''Mislim da nam je ova pauza dobro došla. Iskoristili smo je na najbolji mogući način, a opet nismo prekinuli niz odigravanja utakmica jer smo odigrali nekoliko prijateljskih dvoboja. U Varaždinu smo poraženi 3:2, ali mogu biti zadovoljan igrom koju su moji igrači i tamo pružili. Rezultat nam ipak nije bio u prvom planu,'' osvrnuo se trener Hrvatskog dragovoljca Davor Mladina na razdoblje reprezentativne stanke, koje su njegovi igrači iskoristili radno.

Strateg Crnih nije trošio previše riječi o subotnjem protivniku: ''Oni su vrlo dobra ekipa. O protivniku sve znamo, i makar su slavili u posljednja dva kola, još uvijek se bore za opstanak. Međutim, mi smo u stanju ponovno pružiti dobru partiju. Očekujem jednu kvalitetnu i fer sportsku predstavu pa neka pobjedi bolji.''

''Imamo nekih laganih problema s viroznim igračima. Zlatar i Marković nisu trenirali zbog bolest te ćemo još vidjeti hoće li biti spremni za dvoboj sa Šibenikom. Jedino što je sigurno da Kukoč zbog ozljede neće nastupiti, a baš je bio na odličnom putu povratka u ekipu. Pauza neće biti dugotrajna, ali dobio je nezgodan udarac. Šteta, jer je čak zabio i dva gola na prijateljskim utakmicama,'' objasnio je Mladina probleme s izostancima.

JUNIORI U POLUFINALU KUPA

Možda malo i u sjeni proljetnih uspjeha seniorske ekipe juniori Hrvatskog dragovoljca ostvarili su fantastičan uspjeh plasiravši se u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, izbacivši u dvije utakmice četvrtfinala vršnjake iz Šibenika. Prva utakmica polufinala na rasporedu je u srijedu 6. travnja, igra se na glavnom terenu stadiona u Sigetu, a mladim Dragovoljcima protivnik je Zadar. Drugi polufinalni par čine Split i Rijeka, a zanimljivo je kako su juniori Hrvatskog dragovoljca jedina drugoligaška ekipa, od posljednje četiri koje su ostale u ždrijebu.

Sastav koji će istrčati u Šibeniku u neku ruku će diktirati problemi s virozom kod pojedinih igrača, ali trener Hrvatskog dragovoljca očekuje da će na teren poslati ovih 11 igrača: Vidaković - Špehar, Jurin, Grgić, Leko - Brozović, Janjetović - Zlatar, Vrnoga, Rašić - Švarić. Svoju priliku s klupe trebali bi čekati Čović, Kešinović, Marković, Plazonić, Čordaš, Žugaj i Jazvić.

Na pitanje je li glavna opasnost njegovoj ekipi prijeti od Alispahića, Mladina je odgovorio: ''Ma nije tu samo Alispahić, ima tu dosta igrača od kojih prijeti opasnost. Opasni su iz prekida i ako se tu dobro obranimo možemo puno toga napraviti u Šibeniku. Mislim da je ipak u ovom dvoboju veći pritisak na njihovim igračima.''

''Mi u proljetnom dijelu svaku utakmicu idemo na pobjedu, a tako će biti i ovaj put. Ne znamo mi drugačije igrati, tako smo igrali i u prvom dijelu prvenstva, ali su nas nijanse dijelile od bodova. Igramo na tri boda pa ako i uzmemo samo jedan, bit će dobro,'' izjavio je za kraj trener Dragovoljaca.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!