Vodeni sportovi

Jadran preko Primorja do finala

Ana Legradi • subota, 02.04.2011.
Jadran preko Primorja do finala
Foto: Kristijan Komarica

U drugoj odigranoj utakmici Final Foura Jug je dobio svog suparnika u finalu Jadranske lige. Prvoplasirana momčad regularnog dijela lige, domaćin Primorje, je pred oko tisuću navijača na Kantridi izgubio od crnogorskog prvaka, Jadrana iz Herceg Novog, uz rezultat 9:7.

Momčad koja je do danas bila neporažena na domaćem terenu u Jadranskoj ligi oprostila se od borbe za prvo mjesto. Sutra će snage odmjeravati s oslabljenom Mladosti za treću poziciju. Pobjedom Jadrana, Jug je osigurao startnu jedinicu u doigravanju za prvaka Hrvatske, bez obzira na sutrašnji rezultat.

Susret su otvorili domaćini, Garciji je tek trenutak nepažnje gostujuće obrane bio dovoljan da iznenadi Šćepanovića. Na samom startu druge četvrtine gosti iz Herceg Novog su izjednačili, nakon što je Barać skrivio peterac na Premušu, Janović je bez greške realizirao kazneni udarac i započeo s predstavom kojoj je sam bio redatelj.

Vezane vijesti

Nedugo zatim na Garcijin odlični ubačaj lopta dolazi do Krapića koji postavlja novo vodstvo Primorja. Raspoloženi Janović tada postiže drugi od svojih pet pogodaka kojim je vratio utakmicu u egal, na 2:2.

Za posljednje vodstvo domaćih u ovom susretu pobrinuo se Paškvalin koji je malo manje od četiri minute prije kraja druge četvrtine s igračem više savladao Šćepanovića. Nakon toga je igra domaćih potpuno utihnula unatoč odličnoj atmosferi na tribinama. Raspoloženi gosti su do novog odmora triput tresli mrežu Cara te potpuno preokrenuli rezultat i diktirali ritam utakmice.

Barać je potom u nastavku susreta smanjio prednost Herceg Novog, kapetan Primorja zatresao je mrežu Šćepanovića za 4:5. Tri minute prije kraja treće četvrtine gosti su ponovno bili uspješni u realizaciji igrača više, Gojković je vratio Jadran na plus dva, da bi nešto kasnije Franković savladao Šćepanovića i smanjio prednost Herceg Novog na 5:6.

U posljednjem dijelu igre bude se domaći te Jelača s igračem više dovodi susret do izjednačenja i vraća Primorju nadu u pobjedu uz rezultat od 6:6. Radost u redovima Primorja nije dugo trajala, već u sljedećem napadu crnogorskog prvaka Jelača je skrivio peterac, a večeras sjajni Janović je ponovno pročitao Cara vrativši prednost Jadrana na 7:6.

Nakon ovog poteza Primorju su nekontrolirano počele tonuti lađe, na Šćepanovićevoj mreži se uhvatila paučina za domaćine koji su propustili realizirati nekoliko odličnih prilika. Prvo je crnogorski vratar zaustavio udarac Daniela Varge, da bi se nedugo zatim i odlični Glavanov pokušaj odbio na očaj domaćih navijača.

Barać je nedugo nakon jednog poništenog pogotka zabio i drugi, ovaj put regularan za 7:7. Potom je ponovno proradio najbolji igrač susreta, Janović, Jadranova četvorka je pronašla propust u riječkoj obrani za 8:7. Sekulić je pogotkom u posljednjoj minuti susreta potopio sve nade Primorja za domaće finale regionalne lige.

Primorje je i ove godine ostalo bez finala, sutra im preostaje borba za treću poziciju sa znatno oslabljenom momčadi sa Save koja je danas u susretu s Jugom pokazala mnogo nedostataka. Utakmica je na rasporedu u 16 sati.

Ovogodišnje finale je repriza prošlogodišnjeg u kojem je uspješniji bio Jadran. Jug nakon sigurne pobjede nad Mladosti želi osvetiti prošlogodišnji poraz i vratiti se u Dubrovnik s titulom prvaka. Susret na Kantridi počinje u 18 sati uz HRT prijenos.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2011. u 13:10
    Nema veze, dogodine uzimamo sve! ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2011. u 23:54
    tuzno ali istinito :(( al da nema jos dovoljno kvalitetne igrace kaze Roje
    Obrisan korisnik