Nogomet

Lokica: ''Nastavili smo niz bez poraza''

Ivana Jurica • subota, 02.04.2011.
Lokica: ''Nastavili smo niz bez poraza''
Foto: Martina Japundžić

I Vjekoslav Lokica i Davor Mladina, treneri Šibenika i Hrvatskog dragovoljca, bili su složni na press konferenciji kako su pogoci suparničkih momčadi došlo kao plod pogrešaka njihovih momčadi. Složili su se i kako je remi najrealniji ishod, a takvim je rezultatom više zadovoljniji gostujući trener.

''Za razliku od mnogih u klubu ja sam cijeli tjedan upozoravao na momčad Hrvatskog dragovoljca. Poznavao sam njihove kvalitetne karakteristike, s tri ekstremno brza igrača prema naprijed. Golovi koje su oni danas dali su plod isključivo naših grešaka. Neshvatljivo je da iskusna ekipa, da trener viče s klupe, iako su neki bili upozoreni na to da u posljednjoj sekundi idemo pet u kontru. Iz te kontre primamo gol iz jedanaesterca. Nakon toga drugo poluvrijeme otvorimo sa šansama, ne zabijemo i onda neshvatljivo iz naše greške za koju čovjek ne zna što bi rekao primimo gol. Tu si nemoćan. Imali smo sreću da smo nakon tog drugog gola odmah i mi zabili drugi gol. Tako smo se vratili u život. Napravili smo pritisak poslije toga, imali šanse Alispahića i Malčića. Nismo zabili i na kraju je remi pošten, korektan u korektnoj utakmici. Šteta što se Leko na kraju utakmice ozlijedio jer utakmica je bila praktički bez grubog faula'', istaknuo je Lokica na konferenciji za novinare poslije susreta.

''Mogu čestitati Dragovoljcu na osvojenom bodu. Mi, iako u konačnici nismo maksimalno zadovoljniji jer nismo osvojili ta tri boda, ipak smo nastavili niz bez poraza. Pet utakmica bez poraza, da je netko rekao prije da ćemo osvojiti devet bodova u pet kola vjerojatno bi to svi prihvatili. Idemo dalje, treba nastaviti dalje'', kazao je trener Šibenika.

Vezane vijesti

''Zadovoljan sam, uvijek je bod na gostujućem terenu dobar. Pogotovo protiv neugodnog protivnika koji je kući i agresivan i čvrst. Na kraju ipak mogu biti zadovoljan'', kazao je u uvodu gostujući trener Davor Mladina.

Znali su gosti kakav ih posao čeka na Šubićevcu: ''Znali smo da ćemo imati vrlo tešku utakmicu. Znali smo da je Šibenik neugodan domaćin, da je ovdje zbilja teško osvajati bodove. Mislim da je utakmica bila više borbena nego kvalitetna. Mislim da je moja momčad imala dovoljan posjed lopte i po meni poklonila je oba gola domaćoj momčadi. Na kraju kad malo rezimiram cijeli tijek utakmice čini mi se da je neriješen rezultat najrealniji.''

Na konstataciju gostujućeg trenera kako je njegova momčad poklonila oba pogotka Šibeniku odgovorili smo da bi se isto moglo reći i za suprotnu stranu. ''Moguća je i ta opcija da je i Šibenik nama nešto ponudio. Ali moji su momci odigrali maksimalno angažirano, ali nisu bili sto posto koncentrirani i to nas je koštalo ovog neriješenog rezultata. Mislim da smo dali gol u najbolje vrijeme i da smo zadržali vodstvo i koncentraciju dvije – tri minute mislim da bi sačuvali pobjedu'', naglasio je Mladina.

Dvostruki šibenski strijelac Antonio Jakoliš na pressici je kazao: ''Ja sam se nadao tim golovima puno, puno prije. Ali evo došli su protiv Dragovoljca. Drago mi je da sam momčadi donio bod, da smo izbjegli poraz. Golovima sam zadovoljan, a igra je djelomično bila dobra, djelomično ne.''

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2011. u 13:27
    tribalo je ovo pobijedit pa bi pogled sa 10-og mista bija lipši..ovako...
    Obrisan korisnik
  • howitzer03.04.2011. u 09:25
    Lokica!!! 9 bodova u 5 utakmica je odlično ako igraš protiv Hajduka i Dinama doma, a protiv Osijeka, Cibalije i Belupa u gostima, ali mi smo prosuli bodove protiv Lokomotive i Dragovoljca !!!
    howitzer
  • howitzer03.04.2011. u 09:19
    Ako nemaju ništa pametno za reći poslje utakmice onda neka ne bude tih konferencija za novinare. Jel' taj Mladina pratio rezultate Šibenika uopće... govori kako je teško osvojiti bodove na Šubićevcu, a činjenica je da ih Šibenik gostima dijeli šakom i kapom.
    howitzer