Košarka

Joke: "Bio sam svjestan kakva je situacija"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 04.04.2011.
Joke: "Bio sam svjestan kakva je situacija"
Foto: Davor Sajko

Prva utakmica Josipa Vrankovića po povratku na Ciboninu klupu nije donijela prvu pobjedu Cibosa u prvenstvu. Izlazak iz krize neće se dogoditi preko noći, a novi trener kazao je da je znao da će trebati vremena i kada je pristao voditi ovu momčad...

Bez obzira što je poraz bio blaži nego protiv Borika i Zadra, niti ogled s Cedevitom nije donio korak unaprijed s obzirom da se u drugom poluvremenu Cibonina igra raspala, bez nastavka pružanja jačeg otpora gostujućoj momčadi. Aco Petrović je, tako, dobio priliku odmoriti nekoliko svojih glavnih aduta u drugom dijelu utakmice, dok je Josipu Vrankoviću ostalo tražiti odgovor kako da se svi problemi koji traju riješe u nastavku sezone.

"Cedevita je zasluženo dobila, čestitam im, u ovom trenutku su kao ekipa po kvaliteti i po igri ispred nas. Imali smo dosta tehničkih pogrešaka, a mislim da su sve uvjetovane problemima s energijom", opisao je Joke ono što je vidio u nedjelju navečer: "Kada naletite na ovako jaku ekipu, morate biti energetski sposobni".

"Sve polazi od prezentacije na terenu, kada je igrač u punom tonusu, dovoljno kvalitetan da može izvršavati sve što mora, onda će biti i samopozdanja da sve na parketu radi kako treba. To sada nemamo, morat ćemo imati ako želimo parirati jačim ekipama".

"Želja sigurno nije izostala u ovoj utakmici, kod svih igrača sam primijetio da se trude, ali trenutno je situacija ovakva kakva jest".

Cibona to, očito, nije, barem ne kroz svih 40 minuta, ali to nije jedini problem. "Imam nekoliko zamjerki u tehničkim detaljima, pogotovo u izgubljenim loptama i u njihovom napadačkom skoku, u tom segmentu smo dosta griješili. Sve ostalo, poput šuta, dolazi sa samopouzdanjem kojeg u ovoj utakmici evidentno nije bilo".

Cibosi su se dosta trošili u obrani, barem u prvom poluvremenu, ali novi trener ne želi u tome tražiti izliku za pogreške na drugom kraju terena. "Košarku ne možeš igrati samo u napadu, pogotovo kada igraš protiv kvalitetnih ekipa. Nema švercanja, moraš odgovoriti i defanzivno i ofanzivno".

"Kada bismo i obranili nešto, tranzicija nam nije na razini na kojoj treba biti, ne dajemo lake poene", nastavio je Vranković o problemima u njegovoj momčadi: "Bilo je situacija i da ne zagradimo skok nakon njihovih slobodnih bacanja, a kroz tih četiri-pet ničijih lopti, tu se stječe i samopouzdanje, kao i kroz lake poene, koje nismo imali".

Naravno, Cibona sada ne može ponovno smijeniti trenera, ne može ni promijeniti sve igrače, pa je jedino što preostaje rad. I nada da će uskoro biti bolje. "Trenutno nismo pravi, bio sam svjestan kakva je ovo situacija i kada sam dolazio. Uvijek postoji procjena kvalitete, a kada se to nadodaju ozljede i slaba forma, moraš biti zabrinut", zaključio je trener Cibosa: "U ovom trenutku moramo tražiti naš izlaz kroz puno kvalitetniji pristup na treningu, ako želimo nešto napraviti, moramo puno bolje ispoštivati neke situacije u obveznom dijelu košarke".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2011. u 16:01
    vranković bi sa poličnikom iz a2 lige ispa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2011. u 11:57
    mislim da ti ne znaš joke, u što si se uvalio...kao što nisi znao kad si uzeo repku u ruke. nemaš ti kapacitete, niti za cibonu, a kamoli za voditi repku!
    Obrisan korisnik