Tenis

Nadal: "Đoković će biti broj jedan"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.04.2011.
Nadal: "Đoković će biti broj jedan"
Foto: Duje Bonačić

Novaku Đokoviću ove sezone i dalje nema premca. U finalu Miamija svladao je i prvog tenisača svijeta, Rafaela Nadala. Španjolac je po završetku meča priznao koliko je impresioniran nastupima prvog reketa Srbije...

Nakon sjajnog, uzbudljivog finala ATP turnira u Miamiju, u kojemu je Novak Đoković sa 4:6, 6:3, 7:6 (4) pobijedio Rafaela Nadala i nastavio svoju seriju bez poraza u 2011. godini, španjolski tenisač morao je odati priznanje svom protivniku.

Novak Đoković: "Bilo je neizvjesno u finalu. Nevjerojatan je osjećaj pobijediti prvog igrača na svijetu u tie-breaku trećeg seta. Ovo finale je najbolji meč koji sam odigrao u posljednje vrijeme. Držao sam ritam, a posebno sam dobro igrao na vlastiti servis."

Vezane vijesti

"Đoković će biti broj jedan. Osvaja turnire zaredom, i to velike turnire, uključujući i Grand Slam. Njegov uspon na prvo mjesto samo je pitanje vremena i ovisit će o rezultatima na zemljanim terenima", izjavio je Rafael Nadal.

"Siguran sam da će uspjeti u tome, iako ću se ja boriti za sebe. Nadam se dobroj sezoni kada se počne igrati na zemlji", dodao je.

Đoković je svjestan da čini velike stvari u ovom trenutku: "Znam da sam sjajno ušao u sezonu. Ovo su najbolja četiri mjeseca mog života. Ipak, tek smo na početku, još je rano za razgovore o proboju na prvo mjesto".

"Nadal je bez sumnje najbolji tenisač svijeta i želim li preuzeti njegovu poziciju moram zadržati konstantu. A svi znamo da je on najbolji na zemlji", oprezan je bio slavljenik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.04.2011. u 21:26
      E ovako, da vam čika Bokassa objasni neke stvari i iznese neke činjenice, jer vidim da malo "lutate" s komentarima. Prije svega: GRAND-SLAM NASLOVI (open-era): 1. R. Federer (16), 2. P. Sampras (14), 3. B. Borg (11), 4. R. Nadal (9), 5. J. Connors, I. Lendl, A. Agassi (8), 6. J. McEnroe, M... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2011. u 16:25
    ne znam koliko pratiš tenis ali ne sjećam se kad je Roger predao meč,a i Rafa i Nole kad gube stalno se izvlače na ozljede,a sjećam se i prije nekoliko godina kad je Roger popizdio na Đokovića zbog tog
    Obrisan korisnik
  • The Phantom04.04.2011. u 17:24
    Moga bi lako bit number one i to već ove godine
    The Phantom
  • Obrisan korisnik04.04.2011. u 16:21
    Daj prestanite govoriti da Federer nikada nije čestitao protivnicima na boljoj igri...to su čiste laži.Čovjek je mnogo puta ostao velik i u porazu.A normalno da njemu koji je bio nedodirljiv puno godina nije lako sada prepuštat njegovo mjesto drugima.Ali čovjek je legenda i največi tenisač svih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2011. u 13:41
    đoka majstore! samo tako nastavi
    Obrisan korisnik