Nogomet

Nezaustavljivi Porto kroz derbi do naslova

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.04.2011.
Nezaustavljivi Porto kroz derbi do naslova
Foto: EPA

Nogometaši Porta svoju su sjajnu prvenstvenu sezonu okrunili naslovom prvaka već pet kola prije kraja, i to gostujućom pobjedom na terenu najvećeg rivala...

Portugalski derbi Benfice i Porta, odigran u Lisabonu, potvrdio je ovosezonsku dominaciju plavo-bijelih pod vodstvom trenera Andrea Villasa Boasa. Rezultatom 2:1 na terenu ljutih rivala osvojili su naslov prvaka države.

Već u devetoj minuti u strijelce se uz pomoć domaćeg vratara upisao Guarin, a samo osam minuta kasnije poravnao je argentinski napadač Javier Saviola, koji je realizirao kazneni udarac.

Međutim, Porto je i na to imao spreman odgovor. U 26. minuti je udarac s bijele točke iznudio Falcao, a Hulk ne griješi i postavlja, pokazat će se, konačni rezultat susreta. Uzbuđenja do kraja nije nedostajalo, a sudac je dva puta vadio crveni karton - Otamendi ga je zaradio u 70. minuti, a Cardozo nedugo prije isteka vremena.

Porto je tako u 25. kolu ubilježio 23. pobjedu, uz samo dva neriješena ishoda, i stekao nedostižnih 16 bodova viška upravo nad drugoplasiranom Benficom (71-55). Treća je Braga s 40 osvojenih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo.Sanader04.04.2011. u 14:46
    Ubrzo najbolji trener na svijetu, čak je i Mourinho rekao da će biti bolji od njega-Adre Vilas Boas, 33 godine(tek)... a Porto može postati (uz njega) opet europski klub i veličina
    Ivo.Sanader
  • Obrisan korisnik04.04.2011. u 10:56
    čestitke! zaista lijepa statistika...23 pobjede i 2. nerjesene i nula izgubljenih...zasada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2011. u 10:54
    Ovakav skor je stvarno za svaki respekt 25 23 2 0 (bez poraza) svaka cast Portu na osvojenoj tituli......
    Obrisan korisnik