Automoto

Lorenzo: "Bilo je teško ostati koncentriran"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 04.04.2011.
Lorenzo: "Bilo je teško ostati koncentriran"
Foto: EPA

Nakon prve ovosezonske pobjede u drugoj utrci sezone Jorge Lorenzo se osvrnuo na situaciju na samoj stazi i uvjete u kojima je bilo teško zadržati koncentraciju. Slična razmišljanja podijelili su Rossi i Stoner, akteri jedne od nesreća u jučerašnjoj utrci.

Drugu godinu uzastopce Jorge Lorenzo je na svojoj Yamahi bio najbrži na svojoj domaćoj utrci u Jerezu. Prošle godine su zasluge za to bile uglavnom njegove, dok mu se ovaj put uz solidno odrađen posao dobrano nasmiješila i sreća. Poslije utrke izjavio je: "Bilo je vrlo teško zadržati koncentraciju u tako dugoj utrci, gledajući druge kako izlijeću. Svaki krug gume su bile sve istrošenije, a u svakom zavoju je bilo potrebno sve više i više usporavati. Ipak, uspjeli smo izdržati i drugi put slaviti u Jerezu, na stazi koja je za mene najbolja na svijetu." Kao i prošle godine, i ove je Lorenzo svoju pobjedu proslavio kupanjem u jezeru na sredini staze.

Još je jedna stvari bila identična prošlosezonskoj utrci, a to je osvajač drugog mjesta Dani Pedrosa. "Nije bilo lako na početku, bio sam na 11. mjestu, ali uspio sam uhvatiti ritam i doći do drugog mjesta što je vrlo važno za mene. Pri kraju utrke sam se dosta mučio s gripom, na ravnicama nisam mogao dati gasa i nisam znao što da napravim. Pokušavao sam ostati na dva kotača. Također, bilo je teško gledati ostale kako padaju i istovremeno zadržavati ritam", izjavio je prošlogodišnji viceprvak svijeta.

Oba Španjolca s podija pričala su o brojnim izlijetanjima tijekom utrke, a akteri jednog od njih bili su Valentino Rossi i Casey Stoner, koji je tako propustio na najbolji način iskoristiti prvo startno mjesto. "Dobro smo startali u utrku, ali nakon što mi je Rossi uletio s unutrašnje strane nisam mogao ostati na motociklu i izletio sam. Nije to bio dobar dan za nas, pogotovo nakon dobro odrađenog početka vikenda i veoma smo razočarani rezultatom", izjavio je Australac, trenutno trećeplasirani u ukupnom poretku.

Nakon utrke Rossi je otišao u garažu Repsol Honde i ispričao se Stoneru za incident na stazi u kojem snosi veći dio krivice. Uz to, rekao je sljedeće:"Bila je to luda utrka zbog zaista teških uvjeta i zbog toga što su svi vozili na granici s mekšim gumama. Ja sam bio dosta brz na početku, ali onda sam napravio grešku na kočenju i sudario se. Nažalost, tu sam izbacio i Stonera. U današnjoj utrci imali smo potencijala za pobjedu ili osvajanje mjesta na podiju, ali ostvareni rezultat na kraju i nije tako loš."

Još jedan od onih koji je mogao ostvariti mnogo bolji rezultat je Talijan Marco Simoncelli. On je, naime, izletio u trenucima kad je bio vodeći u utrci. Njegovo mišljenje je da nije previše pritiskao, već da je unatoč velikoj brzini prije kobnog zavoja bio vrlo miran. "Danas je bilo vrlo teško voziti jer su nakon pet krugova gume već bile potrošene, pa je sa svakim krugom bilo sve teže. Nisam previše pritiskao, ali sam izgubio prednji kraj motocikla. Mogao sam se održati, ali sam potom izgubio i zadnji kraj te izletio. Razočaran sam rezultatom utrke, ali sam zadovoljan jer sam pokazao da se ove godine mogu nositi s najboljima", izjavio je nakon utrke član San Carlo Gresini Honde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Stalker04.04.2011. u 13:51
    šteta za Simoncelli-a vozio je dobro i nakon izlijetanja Rossija i Stonera mogao je lagano doc do pobjede...ovako ce počekat jos
    Stalker