Hrvatski kup, polufinale, 05.04.2011, 18:00 h
Cibalia
Cibalia
Dino Kresinger 31'
1:0 Varaždin
Varaždin

Vinkovčanima minimalna prednost

Lovro Štrbinić • utorak, 05.04.2011.
Vinkovčanima minimalna prednost
Foto: Sandro Donda

Prva polufinalna utakmica domaćeg kupa odigrana je danas u Vinkovcima, a nakon prvih 90 minuta borbe za finale zadovoljniji mogu biti nogometaši vinkovačkog kluba. No, minimalni zaostatak daje za pravo nadati se i Varaždincima, pa bi uzvrat za dva tjedna na sjeveru Hrvatske mogao biti izuzetno zanimljiv i otvoren.

Nakon što su u subotu na istom stadionu omjerili snage u prvenstvu Cibalia i Varaždin danas su se ogledali u prvoj utakmici polufinala hrvatskog kupa. Posjeta nije bila adekvatna važnosti dvoboja, pa se na tribinama stadiona u Vinkovcima našlo nešto manje od dvije tisuće gledatelja, a pomalo iznenađujuće u sastavu Varaždina nije se našao Davor Vugrinec.

Jedni i drugi naglašavali su da su susreti u kupu možda i najvažniji u cijeloj sezoni jer se preko njih može izboriti nastup u europskim natjecanjima sljedeće sezone. Možda je upravo ta važnost sputala igrače pa su u uvodnoj fazi dvoboja pokazali vrlo malo kvalitetne igre. Prvi se odvažio zaprijetiti igrač domaćih Tomislav Čuljak, ali njegove prve pokušaje izdvojit ćemo samo zato jer su bili jedino vrijedno spomena.

Spomenuti igrač je uz udarce izdaleka bio i najaktivniji na terenu te je nerijetko pokušavao razigrati svoje suigrače. U 19. minuti nakon izborenog kornera Duvnjak je mogao zaprijetiti, ali je malo zakasnio na ubačaj i lopta prošla iznad njegove glave. Nakon polovice poluvremena pokušaji domaće ekipe lagano su jenjavali, a do daha su došli i Varaždinci. No, ubrzo je Cibalia došla u vodstvo.

Dario Rugašević je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, a tamo je loptu prihvatio Dino Kresinger. Okrenuo se najopasniji napadač domaćina između dvojice gostujućih braniča i s nešto više od deset metara udarcem u donji lijevi kut matirao varaždinskog čuvara mreže. Bio mu je to četvrti ovosezonski pogodak u kupu, a igrala se tada 31. minuta. Četiri minute kasnije iz slobodnog udarca opasno je pucao Lučić, no Krklec je dobro reagirao i otklonio opasnost.

Primljeni pogodak malo je razbudio Varaždince i u posljednjih deset minuta su pokazali nešto agresivniju igru. Pokušali su i zaprijetiti dalekometnim pokušajima, ali udarac Punčeca u 40. minuti i Šafarića nešto poslije otišli su iznad gola. Na odmor se tako otišlo s minimalnom prednošću vinkovačkog sastava.

Drugi dio započeo je nešto boljom igrom, pa smo nakon sedam minuta vidjeli opasan pokušaj Bartolovića koji je prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora dobro protegnuo Krkleca. Dvije minute nakon toga Vitaić je lijepo uposlio Kresingera, a ovaj je iskosa pucao malo pokraj vratnice. Činilo se tada da će se igra razbuktati i da bi mogli gledati bolji i zanimljiviji dvoboj, ali uslijedio je novi period bez većih zanimljivosti.

U 67. minuti je Frane Vitaić bio dobro postavljen na dvadesetak metara od gola i bez oklijevanja je iz voleja pokušao iznenaditi gostujućeg vratara. Udarac je bio dobar, ali Krklec je uspio izbiti loptu u polje. Poslije novih nekoliko minuta primirja uslijedile su dvije najbolje prilike Varaždina. Prvo je Glavica u 75. minuti udarcem iskosa dobro zagrijao dotad besposlenog Matkovića, a potom je minutu poslije Aganović trebao mnogo bolje reagirati. Ušao je s loptom u kazneni prostor gostiju, ali umjesto da posluži bolje postavljenog Glavinu spetljao se i na kraju loše pucao.

Bilo je to sve od ozbiljnijih prigoda na današnjoj utakmici, a do kraja su Varaždinci pokazali veću želju da ugroze domaća vrata. Međutim, to im nije pomoglo da stvore još poneku dobru prigodu, a domaći strateg je s nekoliko izmjena zatvorio utakmicu i uspio upisati minimalnu, ali vrijednu pobjedu pred uzvrat u Varaždinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 08:53
    neznam,al u subotu i jucer kao da su 2 razlicite momcadi istrcale...Varazdin u subotu kao 3 ligaska momcad...jucer puno puno bolji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 08:13
    Jad i bijeda od Varteksa,bezidejnost i bez želje za pobjedom.Sve me to podsječa na prošlogodišnju blamažu sa Šibenikom!(ILI JE MOŽDA OPET PRODAJA U PITANJU) !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 06:49
    na kraju mi nije jasno; jesmo se to mi u subotu čuvali za utorak, ili smo u subotu išli punom parom za opstanak, a kup zanemarili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2011. u 21:04
    varteks to doma rešava,ajmo Varaždinci!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2011. u 20:37
    kad bi ovak na više mjesta se sve tekme prenosile
    Obrisan korisnik