Nogomet

Nema štrajka na Šubićevcu

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • srijeda, 06.04.2011.
Nema štrajka na Šubićevcu
Foto: Martina Japundžić

Ono što smo u utorak najavljivali kao mogućnost u srijedu je dobilo definitivan odgovor – nogometaši Šibenika nisu štrajkali, svi su odradili poslijepodnevni trening. Prije toga odradili su polusatni ''radni sastanak'' s predsjednikom i direktorom kluba, a o čemu se razgovaralo iza zatvorenih vratar novinare su izvijestili predsjednik Pauk i vratar Goran Blažević koji će, najvjerojatnije, i dalje biti kapetan momčadi.

''Ja mislim da ste vi tu napravili veću pompu nego što jeste. Mi imamo tijekom sezone sastanke, mislim da je ovo treći ili četvrti put ove sezone. Prema tome radni sastanak s igračima, naše standardne teme, a to je kako da oni igraju bolje, kako da mi s njih s financijske strane bolje pratimo. To je bila tema sastanka, tako da će te sada za par minuta vidjeti na travnjaku igrače'', kazao je po izlasku iz svlačionice okupljenim novinarima predsjednik Goran Pauk.

Iznenadio se predsjednik šibenskog prvoligaša kad je ugledao brojne predstavnike medija. ''Ne bih govorio o najavi štrajka, o pompi, jer živimo u teškim vremenima. Ova kriza se jako reflektira na sport, više – manje se svodimo na financiranje iz proračuna, bilo gradskog bilo županijskog, nešto malo od strane sponzora, a vrlo malo od onih od kojih smo nekada znali dobivati određena sredstva, donacije, sponzorstva. S obzirom na situaciju njih nema i sve više smo orijentirali na sebe, na ono što stvaramo i na prodaju igrača. To je jedna dosta teška priča koja će u Hrvatskoj nadam se biti prevladana kako će društvo ići naprijed. Trećeg rješenja ili formule nema. Ne može nogomet biti van privrede niti može bit suprotno'', kazao je Pauk, koji je osim predsjednika kluba i Šibensko-kninski župan.

Pauka je dočekalo i pitanje je li izabran novi kapetan: ''Nema govora o novom kapetanu niti o novom sastanku. Ne radimo sastanke da bi dogovarali nove nego da bi mi rekli igračima što imamo, oni rekli nama što imaju i donijeli nekakve zaključke koji u pravilu rezultiraju time da se nastavi živjeti i raditi kako je bilo i do sada'', istaknuo je Pauk.

Kao što je i najavio, svi igrači i stručni stožer vrlo su brzo, poslije polusatnog sastanka, svlačionicu zamijenili travnjakom. Igrači, očekivano, nisu bili raspoloženi za razgovor, iako je dio s osmjehom na licu protrčao prema terenu.

Ipak, posljednji koji je krenuo na trening, Goran Blažević, spremno je stao pred mikrofone: ''Svašta se pričalo. Malo su mediji krivo prenijeli da smo mi još jučer odlučili da će do štrajka doći. Bila je jedna opcija da do toga dođe. Imali smo sastanak na kojem smo upravi iznijeli svoje stavove, uprava je iznijela svoje, ne možemo reći da smo i jedni i drugi sasvim zadovoljni, međutim, svatko će podnijeti svoj dio tereta i pokušat ćemo izgurati ovu sezonu do kraja najbolje što znamo.''

Iz prve smo ruke provjerili i ostaje li Blažević kapetan momčadi: ''Prijedlog trenera i uprave je da ostanem kapetan, oni su rekli da ne žele da dolazi do promjene kapetana. Kao što sam rekao i u novinama - donio sam odluku, mislio sam da je to pošteno prema igračima jer što se tiče njihovih potraživanja ne mogu napraviti ništa više. Međutim, igrači i uprava su se složili da ne dolazi do promjena. Ja ću još odlučiti, ali vrlo je vjerojatno da ću i dalje, do kraja nositi kapetansku traku.''

Poslije sutrašnjeg jutarnjeg treninga momčad putuje u Zagreb, jer u petak igraju u Zaprešiću protiv Intera. Na raspolaganju bi trebali biti svi igrači, osim Antonija Jakoliša koji ima tri žuta kartona.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!