Nogomet

Ancelotti: "Prekršaj je bio očit"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.04.2011.
Ancelotti: "Prekršaj je bio očit"
Foto: EPA

Engleski dvoboj četvrtfinala Lige prvaka, zahvaljujući pogotku Waynea Rooneya, pripao je sastavu Alexa Fergusona, a nakon londonskih 90 posebna je pažnja skrenuta na sudačku nadoknadu i nedosuđeni jedanaesterac za domaću momčad...

Sporni trenutak dogodio se u samoj završnici susreta. Igrala se sudačka nadoknada kada je Unitedov branič Patrice Evra u kaznenom prostoru srušio Ramiresa, no za djelitelja pravde Alberta Mallenca to nije bilo dovoljno za udarac s bijele točke.

Odmah po završetku susreta domaći strateg nije propustio prokomentirati spornu situaciju. "Nema sumnje, riječ je o jedanaestercu. Prekršaj na Ramiresu je očit i to je trebala biti prilika za naše izjednačenje", žalio je Ancelotti te dodao:

Petr Čech: "Mislim da su svi vidjeli što se dogodilo. Jasno se vidi i na televizijskoj snimci, ali najvažnija osoba to nije vidjela. A to je bilo ključno. Izgubili smo i pred nama je sad teška zadaća, ali nećemo se predati. Oni su svoju prvu priliku pretvorili u pogodak, nas nije htio i to je jedina razlika."

"Naša izvedba i nije bila toliko loša. Imali smo trenutke u kojima nismo najbolje kontrolirali loptu, ali generalno naša je igra bila dobra. Imali smo svoju priliku, no bilo se teško vratiti na pravi put nakon primljenog pogotka. Pogodili smo okvir gola, trebali smo dobiti taj jedanaesterac, a uz sve to i Van der Sar je imao sjajnu reakciju kod pokušaja Torresa."

Uzvratni susret, smatra talijanski stručnjak, ostavlja nade i za konačno slavlje. "Razočarani smo, ali na sreću pred nama je novih 90 minuta. Neće biti lako, ali prošle smo sezone u ovo vrijeme na Old Traffordu tražili pobjedu i osvojili naslov."

"Smatram da je moja momčad bila sjajna. Bilo nam je izuzetno važno sačuvati mrežu netaknutom. Rooney je u sjajnoj formi i nakon svega sada nam je još i osigurao lijepu priliku za plasman u polufinale. Bio je odličan. Ugodno je znati da imamo prednost pred uzvrat, no naša najveća prednost bit će Old Trafford. Kladim se u to", bili su prvi dojmovi Alexa Fergusona na londonski dvoboj.

Ključni detalj za domaću momčad prokomentirao je riječima. "Nisam još vidio snimku tog duela, ali čini mi se da je Ramires pokušao izvući što više iz te situacije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 17:47
    čemu služe suci iza golova?? jel ko vidio da su koji put kaj signalizirali??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 15:10
    ništa čudno da se chelseau ne sude penali u ligi prvaka,pitajte barcine fanove o tome =) šalu na stranu malo bih  volio da se raspišem o fergusonu koi je po meni opet dokazao da je govno od čopvjeka,a nikakvi gospodin,sir kako ga svi već nazivaju.prije par tjedana isti ovi klubovi igrali su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 14:09
    Penal se mogao dosuditi, ali bilo je i većih nogometnih krađa oko kojih se nije dizala tolika buka. I suci griješe, a ovo i nije bilo lako za vidjeti, a pogotovo za dosuditi. To je nogomet i sudačke pogreške utječu na igru. Očito je da nije bilo namjere da se zakine Chelsea.
    Obrisan korisnik
  • Cholo07.04.2011. u 14:05
    penal je vjerovatno bio,ali treneri koji se izvlače na suce su obična gamad..da su bolje odigrali zabili bi gol kao united...dokažite se,ali bez nog torresa anceloti !!
    Cholo
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 13:02
    svejedno prolazimo dalje
    Obrisan korisnik