Košarka

Dontaye Draper MVP Eurokupa

Ante Zovko • četvrtak, 07.04.2011.
Dontaye Draper MVP Eurokupa
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji igrač Cedevite proglašen je najkorisnijim igračem Eurokupa u kojem je hrvatska momčad osigurala nastup na Final Fouru. To je najnovije u nizu priznanja kojima je okićen zagrebački klub.

Nakon Aleksandra Petrovića, koji je proglašen trenerom godine u Eurokupu, najvažnije igračko priznanje dobio je Dontaye Draper, daleko najkorisniji igrač tog europskog natjecanja. Draper, koji je već izabran u prvu petorku Eurokupa, ima najveću prosječnu valorizaciju, četvrti je strijelac (15,8 poena u prosjeku), prvi asistent (6,5) i treći po ukradenim loptama (2,2).

"To je najveće ostvarenje moje karijere. Zahvaljujem i treneru, cijeloj momčadi, vodstvu kluba što su mi ovdje omogućili najugodniji boravak. To je razlog što igram dobro ove godine, jer osjećam se kao kod kuće. To je važno, to je najvažnije za mene", rekao je Amerikanac koji bi uskoro mogao zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.

"Plasman na Final Four je veliki rezultat za klub, za ljude koji su tu od početka. Jako sam sretan i zbog njih. To je ipak veliko ostvarenje, u europskim razmjerima, koje nitko nije mogao niti sanjati. Htjeli smo biti dio natjecanja, ići polako, ali uspjeli smo sve šokirati", dodao je.

Draper je treći dobitnik ove nagrade. U sezoni 2008./'09. trijumfirao je Chuck Eidson iz Lietuvos Rytasa, a prošle naš Marko Banić u dresu Bilbaa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 07:56
    ajde molim te pogledaj lice šimunića ili prije braće kovač dok svira himna i odma će ti sve biti jasno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 21:45
    ništa, sretno sa Donteyom. Da nisam pratio ovu sezonu, po vašem opisu njegove igre pomislio bih da se radi o Papalukasu lično.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 20:38
    Anderson bi mrcvario loptu a Draper će razigravat naše uz puno manje grešaka od ostalih sposobnih playeva..
    Obrisan korisnik
  • Zvrx07.04.2011. u 20:31
    Jel ovo neka šala ili...? Vjerojatno misliš da "pravi" Hrvati u vidu Giričeka, Vujčića, Žižića i ostalih šire pozitivnu atmosferu u reprezentaciji. Ah, da. Pa oni se čak i neudostoje odazvati pozivu. Molim vas, nemojte prodavati demagogiju i igrati na setiment. To su priče za malu djecu. Ako je... [više na forumu]
    Zvrx
  • Obrisan korisnik07.04.2011. u 19:41
    da li ste baš sigurni da je Draper bolji od Ukića? OK, on je MVP Eurocupa, ima staž u drugoj talijanskoj ligi i u Cedeviti, dobar je igrač, ali ljudi, zar su to reference koje ga kvalifikuju za HR reprezentaciju. Je l vi imate neke garancije da će on podići kvalitet igre vaše repke?Problem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik